150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports

 • posebno prilagođen full-frame mirrorless fotoaparatima
 • koristi čak 25 elemenata u 15 grupa za efikasno suzbijanje aberacija i maksimalnu jasnoću detalja
 • optička stabilizacija u 4 koraka
 • koračni motor autofokusa za vrhunsku brzinu i preciznost
 • Super Multi-Layer Coating
 • premaz koji odbija vodu i ulja na prednjem elementu
 • struktura otporna na prašinu i zapljuskivanje
 • OS prekidač, tri prilagođena AFL gumba
 • prekidač načina fokusiranja, limitator fokusa u tri koraka
 • Custom Mode prekidač
 • prekidač za podešavanje otpora zooma
 • Dual Action Zoom
 • fiksni priključak za tripod
 • 760 grama lakši i 26,7 mm kraći od DSLR prethodnika
 • dijafragma s 9 oštrica za ugodan bokeh efekt
 • kompatibilan s TC-1411 i TC-2011 telekonverterima (L-mount), što povećava raspon do 1200 mm bez gubitka autofokusa
 • kompatibilan s USB DOCK UD-11 (L-mount) za prilagodbu funkcionalnosti objektiva

Description

Izuzetne optičke performanse

Najnoviji SIGMA ultra-telefoto zoom nudi izuzetne optičke performanse pri svim žižnim daljinama i otvorima blende, za profesionalne rezultate. Najsavremeniji optički dizajn postignut je uz čak 25 elemenata u 15 grupa: potraga za kvalitetom nije dozvoljavala kompromise. Time se postiže efikasna kontrola aberacija, maksimalna rezolucija i jasnoća detalja, čak i na najmoćnijim telima fotoaparatima. Pažnja je posvećena i područjima izvan fokusa, sa atraktivnom kompresijom i ugodnim bokeh efektom za očaravajuće rezultate.

Ovaj objektiv je izuzetno otporan na ghosting i odbljeske (flare). Time je osigurana oštrina i snažan kontrast i u uslovima jakog sunca ili pozadinskog osvetljenja. Zahvaljujući minimalnoj žižnoj daljini od samo 58 cm pri 150 mm žižne daljina, ovaj objektiv ima i vrlo korisnu makro funkcionalnost. Uz dva specijalna telekonvertera za L-mount fotoaparate, možete postići žižnu daljinu sve do 1200 mm bez gubitka autofokusa.

Brz i precizan autofokus uz veliku fleksibilnost

Sigmina prestižna Sports linija specijalizovana je za fotografisanje akcije i subjekata u pokretu. Najnovija SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports stiže sa profesionalnim rasponom funkcionalnosti, karakterističnim za tu liniju, te izuzetnom fleksibilnošću korišćenja. Autofokusni mehanizam koristi koračni motor i visokoprecizni magnetski senzor za precizno pozicioniranje fokusnog mehanizma. Time je autofokus brz i tih, za vrhunsko praćenje subjekata u pokretu.

Ovaj objektiv nudi i optičku stabilizaciju od četiri koraka, koja omogućuje fotografiranje iz ruke čak i pri nižim brzinama zatvarača. Postavke optičke stabilizacije mogu se prilagođavati preko OS i Custom Mode prekidača kako bi najbolje odgovarale fotografskom okruženju. Prilagodba je moguća i preko prekidača limitatora fokusa, koji ima tri različite zone i dodatno ubrzava rad autofokusa. L-mount korisnici mogu dodatno prilagoditi postavke fokusnog limita preko SIGMA USB Docka. Za dodatno ubrzanje radnog procesa, mogu se koristiti tri prilagodljiva AFL gumba na tijelu objektiva. Ultimativna fleksibilnost i profesionalne performanse bila su nit vodilja u kreiranju ovog objektiva: to je najbolji put za oslobođenje kreativne snage svakog pojedinca.

SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG DN OS Sports: bez kompromisa

Ultra-telefoto objektivi nerijetko se koriste u vrlo zahtjevnim okruženjima. Zato ova SIGMA sadrži strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje, uz premaz na prednjem elementu koji odbija vodu i ulja. Zoom se može, osim preko prstena, prilagoditi i izduživanjem tijela objektiva, što može biti korisno kad je potrebno brzo prilagoditi žarišnu duljinu (Dual Action Zoom). Na tijelu objektiva nalazi se i utor za tripod od magnezijeve legure, koji se može povezati s priključkom Arca-Swiss tipa. Dno se može izmijeniti, ili priključiti na monopod.

Tijelo objektiva sačinjeno je od aluminija i termalno stabilnog kompozita (TSC) za optimalnu čvrstoću, trajnost i masu. Zahvaljujući dizajnu u potpunosti prilagođenom full-frame mirrorless fotoaparatima, ova je SIGMA lakša je za čak 760 grama i kraća za 26,7 mm od svog prethodnika. Beskompromisnost u dizajnu, izradi i fotografskim rezultatima čini je primarnim izborom za sve entuzijaste i profesionalce s vrhunskim E-mount i L-mount tijelima.

Additional information

Mount

,

Otvor blende

Žižna daljina