fbpx

Uslovi korišćenja i izjava o poverljivosti

Ovo web mesto je vlasništvo Solus d.o.o. Hrvatskoselska 1, Lučko, Hrvatska (u daljem tekstu: Solus), te vam je pruženo samo u informativne svrhe. Pristup i korišćenje web mesta moguće je jedino uz prihvatanje ovih Uslova korišćenja. Nastavkom korišćenja ovog web mjesta slažete se s Uslovima korišćenja.

Copyright i vlasništvo

Copyright svih materijala na ovom web mestu pripada Solusu ili njegovim pružaocima licenci, osim ako nije drugačije navedeno. Ne smete da koristite, reprodukujete ili skidate takve radove zaštićene copyrightom osim onih koji su posebno namenjeni da se skidaju (kao što su PDF dokumenti).

Korišćenje materijala

Možete da pregledate i štampate materijale prikazane na web mestu jedino u nekomercijalne, lične svrhe uz uslov da celovito zadržite copyright i ostale postojeće napomene. Zabranjeno je u bilo koju komercijalnu svrhu modifikovanje, distribucija, prenos ili javno prikazivanje materijala prikazanih na ovom web mestu.

Odgovornost

Na vlastitu odgovornost koristite i pregledavate ovo web mesto. Ni Solus ni bilo koja druga strana uključena u stvaranje, produkciju ili dostavu web mesta nije odgovorna za bilo kakve indirektne ili posledične štete proizašle iz vašeg pristupa ili korišćenja web mesta.

Osim gde je izričito navedeno, sve na ovom web mestu vam je pruženo „kako jeste“ bez jemstava o tačnosti i preciznosti informacija bilo kakve vrste. Solus neće biti odgovoran za bilo kakve štete, ili maliciozni softver koji može da zarazi vašu opremu, na osnovu vašeg pristupa, korišćenja, ili pregledavanja na web mestu, ili korišćenja bilo kojih materijala, podataka, tekstova, slika, video zapisa, ili audio zapisa pruženih na web mestu.

Ne preuzimamo odgovornost i ne možemo da garantujemo za tačnost sadržaja web mesta koje nađete ili su pruženi preko ovog web mesta. Takođe nismo odgovorni za sadržaj bilo kog drugog web mesta koji ima linkove na ovo web mesto.

Neprikladni i protivzakoniti sadržaji

Zabranjeno vam je slati bilo kakve preteće, klevetničke, nepristojne, razvratne ili na neki drugi način neprikladne ili protivzakonite sadržaje putem elektronske pošte ili bilo kojim drugim komunikacionim sredstvom, te ih postavljati na javnim delovima ovog web mesta. Solus zadržava pravo da bez prethodne najave takve sadržaje izbriše sa svojih servera.

Izjava o poverljivosti

Ova Izjava o poverljivosti je sastavni dio Uslova korišćenja. Ova Izjava o poverljivosti podataka odnosi se na poverljivost ličnih podataka koji se nalaze na web mestima

  • sigma-foto.hr

i koji su korišćenjem tog web mesta prikupljeni i sačuvani u bazama podataka Solus d.o.o.

Solus d.o.o. kao pružalac usluga na pomenutim web mestima pridržava se zakonskih propisa u cilju zaštite privatnosti svojih kupaca.

Upućuju se kupci web mesta, odnosno korisnici koji primaju administrativne poruke i newslettere (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumeli koje podatke Solus d.o.o. prikuplja i kako ih koristi.

Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi poverljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu info@solus.com.hr.

Upućuju se Korisnici da pažljivo pročitaju ovu Izjavu o poverljivosti podataka. Pristupanjem ili upotrebom ovih web mesta Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumeo i da se slaže sa svim uslovima poverljivosti podataka i načinima upotrebe ovih web mesta.

Ako se Korisnik ne slaže sa ovom Izjavom o poverljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi ova web mesta.

Ovu Izjavu o poverljivosti, Solus d.o.o. može izmeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmenjenog teksta Izjave o poverljivosti na ovom web mestu. Izmene izjave o poverljivosti podataka stupa na snagu odmah nakon objave na ovim web mestima.

Svaki Korisnik sam je odgovoran i dužan da periodično pregleda ovu stranicu i prouči bilo kakve promene u Izjavi o poverljivosti. Nastavak upotrebe ovog web mesta od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmena, podrazumeva da Korisnik potvrđuje i prihvata sve uslove tako izmenjene Izjave o poverljivosti.

Solus d.o.o. prikuplja i obrađuje lične podatke kako bi se provela sigurna provera autentičnosti Korisnika koji pristupa na ovo web mesto. Kada se Krajnji korisnik uključi u određene aktivnosti na ovom web mestu, kao što su otvaranje korisničkog naloga, naručivanje proizvoda ili usluga, ispunjavanje anketa, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija, Solus d.o.o. će od  Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, adresa (uključujući poštanski broj), e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, LIB i to su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.

Pružalac usluga distribucije robe koji je sa Solus d.o.o. u trajnom ugovornom odnosu, takođe može od Korisnika da zatraži na uvid njegovu ličnu kartu kartu odnosno zatražiti saglasnost za skeniranje lične karte u trenutku isporuke paketa prilikom ličnog preuzimanja robe od strane Korisnika a sve u svrhu evidencije o tome ko je preuzeo paket te prilaganja tog dokumenta Evidenciji kupaca kataloške prodaje.

Prikupljeni podaci su u elektronskom obliku i zaštićeni SSL sertifikatom koji enkriptuje podatke i tako obezbeđuje da se komunikacija između računala Korisnika i Solus d.o.o. odvija sigurnim protokolom.

Uključivanje u Identifikacione aktivnosti i davanje ličnih podataka je odluka Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahteva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički sprovodljiva.

Solus d.o.o. neće deliti lične podatke Krajnjeg korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u sledećoj tački i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtevaju. Prihvatom Uslova poslovanja odnosno ove Izjave o poverljivosti podrazumeva se da je Krajnji korisnik dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka Krajnjeg korisnika.

Lične podatke će Solus d.o.o. koristiti za slanje administrativnih poruka i newslettera te analizu podataka. Solus d.o.o. može podeliti lične podatke Krajnjeg korisnika ss:

  1. Pružaocima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor, te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje obične pošte i e-mail pošte
  2. Pružaocima usluga ovlašćenog servisa u slučaju da Korisnik podnese prigovor, reklamira proizvod, te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio putem solus.com.hr ili ovog web mesta, a sve u svrhu realizacije usluge popravke, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlašćenog servisa.

Korisnik ima mogućnost pristupa i promene ličnih podataka koje pruži Solus d.o.o. Korisnik može promeniti bilo koji od svojih ličnih podataka slanjem e-mail poruke na info@solus.com.hr. U toj e-mail poruci Korisnik treba da navede svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu, te koje informacije želi dopuniti/promeniti.

Korisnik se može pretplatiti na newsletter. Ako Korisnik ne želi da prima newsletter, u bilo kom trenutku može da odabere opciju otkazivanja primanja newslettera slanjem e-mail poruke na info@solus.com.hr ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Zaštitu podataka Solus d.o.o. uzima ozbiljno i preduzete su razne mere opreza kako bi zaštitili lične podatke. Nažalost, ni jedan prenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posledica toga, iako Solus d.o.o. sprovodi komercijalno razumne zaštitne mere za zaštitu podataka, ne može garantovati zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s ovog web mesta, te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Solus d.o.o. obaveštava Krajnje korisnike da se prilikom registracije novog Korisnika na ovo web mesto od novog Korisnika traži upis e-mail adrese, korisničko ime koje želi koristiti i željena lozinka. Tom prilikom Solus d.o.o. dostavlja e-mail poruku o novoj registraciji na e-mail s kojeg je prijava stigla, kako bi Korisnik aktivirao svoj profil praćenjem Internet linka u pristigloj e-mail poruci. Uz registraciju postoji i mogućnost jednostavne prijave za primanje newslettera unosom e-mail adrese na koju se želi primati newsletter. Događa se da već prijavljeni Korisnici prijavljuju svoje prijatelje, rođake, poznanike dostavljajući njihovu e-mail adresu (nekad čak i druge lične podatke) bez da su o tome prethodno obavestili Solus d.o.o. odnosno budućeg registrovanog korisnika, i to zato što su zadovoljni uslugom ovog web mesta ili ih prijavljuju, na primer, na nagradnu igru. Solus d.o.o. takve lične podatke ne koristi niti obrađuje ako se taj lični podatak ne povezuje s ličnim podatkom registrovanog Korisnika. Solus d.o.o. zadržava pravo da usled tehničkih poteškoća ne budu poslati newsletteri, administrativna obaveštenja, obaveštenje o prijavi na newsletter i ostale poruke. Na osnovu navedenog, ako primite obaveštenje o kome smo prethodno govorili ili newsletter bez da ste se registrovali na ovom web mestu, imate mogućnost odjaviti se sa ovog web mesta ili se odjaviti sa liste korisnika koji primaju newsletter. Imate mogućnost taj slučaj i prijaviti na info@solus.com.hr radi efikasnijeg sprovođenja vaših zahteva i potrebnog drugog postupanja.

Maloletnici mlađi od 14 godina ne smeju da koriste ova web mesta. Solus d.o.o. ne prikuplja ili zadržava informacije od bilo koga ko je mlađi od 14 godina pa zato ni jedan deo ovog web mesta nije dizajniran na način da privuče bilo koga ko je mlađi od 14 godina.

Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje web stranica čuva na na računaru. Kolačići uopšteno mogu da se čuvaju za svrhe funkcionalnosti web stranice, merenja saobraćaja na web stranici, analitike interesa korisnika i marketinga. Kolačići mogu da budu trajni ili kolačići sesije.

Trajni kolačić sastoji se od tekstualne datoteke koju web server šalje u web pretraživač, a pretraživač će je sačuvati i ostaće funkcionalna do isteka roka trajanja, osim ako je korisnik pre ne izbriše. Kolačić sesije ističe na kraju korisničke sesije, nakon zatvaranja pretraživača.

Solus d.o.o., kao vlasnik ove web stranice, koristi sledeće vrste kolačića:

  • Kolačiće nastale pregledom i korišćenjem web stranice (browsing cookies, session cookies) koji su neophodni za ispravno funkcionisanje web stranice i koriste se nezavisno od Vaših postavki. Možete da  ih obrišete u Vašem pregledniku (browseru) u bilo kojem trenutku;
  • Kolačiće za analitiku koji se koriste u svrhu prikupljanja podataka o korišćenju web stranice. Oni ne čuvaju lične podatke, nego agregiraju anonimne podatke, npr. o vrsti preglednika koju koristite ili podstranici koju najčešće posećujete. Time možemo prilagoditi našu web stranicu i pružiti Vam najbolje korisničko iskustvo;
  • Kolačiće trećih strana. Oni se koriste kada delite određeni sadržaj putem društvenih mreža koristeći ikone na dnu članka ili kada se odlučite da nas kontaktirate putem chata za podršku. Ovakve integracije mogu da koriste Vaše lične podatke ukoliko ih podelite sa njima, ali neće da ih koriste ako ih samostalno i svojevoljno ne unesete. Kolačići trećih strana mogu da se izmene u bilo koje vreme i bez prethodne najave treće strane, budući da su te osobe ujedno i pružaoci usluge.