100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary

Višedecenijsko iskustvo koje SIGMA ima s ultra telefoto prime i zoom objektivima utelovljeno je u beskompromisnom telu objektiva koje spaja fantastične optičke performanse s kompaktnošću:

 

 • koristi čak 22 elemenata u 16 grupa za efikasno suzbijanje aberacija i maksimalnu jasnoću detalja
 • optička stabilizacija u 4 koraka
 • koračni motor autofokusa za vrhunsku brzinu i preciznost
 • Super Multi-Layer Coating
 • struktura mounta otporna na prašinu i zapljuskivanje
 • dijafragma s 9 oštrica za ugodan bokeh efekt
 • prekidač načina fokusiranja, limitator fokusa u tri koraka
 • AFL dugme
 • Dual Action Zoom
 • težina: 1135 grama (L-mount)
 • kompatibilan s TC-1411 i TC-2011 telekonverterima (L-mount), za raspon do 800 mm bez gubitka AF
 • kompatibilan s USB DOCK UD-11 (L-mount) za prilagodbu funkcionalnosti objektiva

Description

Pravi materijali na pravom mestu: u tome je ključ. Višedecenijsko iskustvo koje SIGMA ima s ultra telefoto prime i zoom objektivima utelovljeno je u beskompromisnom telu objektiva koje spaja fantastične optičke performanse s kompaktnošću i malom masom za svoju klasu. Ovakva kombinacija nije bila moguća kod objektiva dizajniranih za DSLR fotoaparate. Uz to, snažan efekt kompresije i nivo bokeh efekta nude novu perspektivu u korišćenju vašeg E-mount, L-mount ili X Mount mirrorless fotoaparata.

Snažna optička stabilizacija

Koračni motor s novim algoritmom je optimizovan za dve vrste autofokusa, s detekcijom faznog pomaka i detekcijom kontrasta. Time je korišćenje video ili eye-tracking autofokusa veoma glatko i precizno. Unutar tela objektiva nalaze se čak 22 optička elementa u 16 grupa. Oni sadrže jedno FLD i četiri SLD niskodisperziona stakla, za efikasnu korekciju aberacija i distorzija. To omogućava vrhunske optičke karakteristike na svim žarišnim dužinama te se postiže ujednačeni kvalitet slike od sredine pa sve do rubova.

Snažna optička stabilizacija od 4 koraka izuzetno je korisna na objektivu ovakvog dometa, a AFL programabilno dugme doprinosi praktičnosti i jednostavnosti korišćenja. Na telu objektiva nalazi se i dugme limitatora fokusa, kojim se optimizuje raspon autofokusiranja. Zoom se može, osim zoom prstenom, prilagoditi i izduživanjem tela objektiva (Dual Action Zoom). To može biti korisno kada je potrebno brzo prilagoditi žarišnu dužinu.

Kompatibilnost sa SIGMA dodacima za više funkcionalnosti

SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary je kompatibilan sa telekonverterima TC-1411 i TC-2011 (samo za L-mount), čime se žižna daljina može da poveća sve do 800mm. Pri tome je funkcija autofokusa očuvana. Uz to, može da se dodatno naruči i s Arca-Swiss kompatibilnim dodatkom za tripod. Spoj objektiva s tripodom načinjen je od magnezijumove legure za izuzetnu čvrstinu i trajnost.

Objektiv se može spojiti i sa SIGMA USB Dockom za L-mount. Njime možete da prilagodite rad fokusa i druge postavke preko SIGMA Optimization Pro softvera.

Kome je namenjena SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary?

Ovaj objektiv koristi glavne prednosti mirrorless fotoaparata: visoku rezoluciju, manje dimenzije i nove tehnologije. SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG DN OS Contemporary tako otvara nove horizonte pa je podjednako atraktivna entuzijastima, koji žele iskusiti efekat kompresije i performanse ove vrste objektiva, ali i profesionalcima koji traže rešenja vrhunskih optičkih performansi.

Additional information

Mount

, ,

Otvor blende

Žižna daljina