24mm F2 DG DN Contemporary

Širokougaoni objektiv vrhunske izrade i F2 otvora blende.

– potpuno metalna konstrukcija

– 13 elemenata u 11 grupa

– brz i tih koračni AF motor

– Super Multi-Layer premaz

– prsten za ručno fokusiranje

– prsten za ručnu promenu otvora blende

– AF/MF prekidač

– dijafragma sa 9 oštrica za mek i zaokružen bokeh

– dizajn koji minimalizuje flare i ghosting

– magnetizovani poklopac objektiva te dodatno senilo od metala

Description

Najnoviji među F2 triom objektiva koji pripadaju I seriji, SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary spaja kompaktne dimenzije, vrhunsku izradu i besprekorne optičke kvalitete.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary: samo najbolje

Svojim telom potpuno izrađenim od metala, nova SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary nudi onaj premium osećaj u ruci. Precizna izrada aluminijumskih delova pomoću vrhunske tehnologije garantuje trajnost i pouzdanost rada ovog kompaktnog objektiva. Njegove maksimalne dimenzije su 70, odnosno 72 mm, tako da ćete ga moći lako koristiti na svojim svakodnevnim zadacima ili u slobodno vreme. Dva prstena regulišu manualni fokus, odnosno otvor blende. Prsten za otvor blende može da se stavi u automatski položaj. Tu je i prekidač za promenu vrste fokusiranja.

Senilo objektiva od aluminijumske legure pruža izvanrednu zaštitu kad ne koristite dodatni magnetizovani poklopac. Spoj mounta poseduje strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje. Raspored elemenata u objektivu je takav da, uz malu težinu, dobro pristaje modernim full-frame mirrorless fotoaparatima i sa njima se izvanredno uravnotežava. Unutrašnjost objektiva skriva dva SLD i jedan FLD element, koji imaju nizak indeks disperzije te koriguju aksijalnu hromatsku aberaciju. Tu su i dva visokoprecizna asferična stakla za smanjenje težine i efikasniju korekciju različitih vrsta aberacija. Sve to je uklopljeno za postizanje vrhunskih optičkih karakteristika i udobnosti korišćenja u jednom.

Beskompromisni optički kvalitet

Najnoviji full-frame mirrorless fotoaparati sa 40, 50 ili 60 megapiksela trebaju objektive koji su sposobni razlučiti sliku tako visokog kvaliteta. Zato je SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary sposobna isporučiti izuzetno visoku rezoluciju, od centra slike pa sve do periferije. Njeno efikasno suzbijanje sagitalne kome i otvor blende čini je zanimljivim izborom za astrofotografiju. Autofokus koristi brz i tih koračni motor, čime je prikladan za korišćenje i u situacijama gde je potrebna apsolutna tišina.

Iako se radi o širokougaonom objektivu, zahvaljujući F2 otvoru blende, on neće biti samo koristan za pospane pejzaže ili arhitekturu. Veliki otvor biće koristan i kod slabo osvetljenih interijera ili portreta. Karakteristično mekan i ujednačen bokeh postignut je redukcijom različitih optičkih aberacija, ali i dijafragmom sa devet oštrica, koja pruža ugodnu zaokruženost. Ova SIGMA u potpunosti koristi prednosti kompaktnih dimenzija i korekcija dela aberacija unutar fotoaparata, kako bi pružila nezaboravno iskustvo uz laku prenosivost.

Additional information

Žižna daljina

Mount

,

Otvor blende