90mm F2.8 DG DN Contemporary

Kratki telefoto prime objektiv vrhunskog kvaliteta izrade i svetlog F2.8 otvora blende.

– potpuno metalna konstrukcija

– 11 elemenata u 10 grupa

– brz i tih koračni AF motor

– Super Multi-Layer premaz

– prsten za ručno fokusiranje

– prsten za ručnu promenu otvora blende

– AF/MF prekidač

– dijafragma s 9 oštrica za mekan i zaokružen bokeh

– dizajn koji minimalizuje flare i ghosting

– magnetizovani poklopac objektiva i dodatno senilo od metala

– minimalna fokusna udaljenost od 50 cm

– maksimalno uvećanje od 1:5

Description

Nova I serija (I series) dobila je pojačanje i među portretnim objektivima: to je SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary. Sledeći filozofiju I serije, ima izuzetno kompaktne dimenzije. Istovremeno, krasi je kućište potpuno izrađeno od metala, precizne izrade i taktilne profinjenosti.

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary: kompaktan i svestran telefoto objektiv

Kao i pet drugih objektiva I serije, SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary krase izuzetno kompaktne dimenzije i vrhunski japanski kvaliteta izrade. Posebno je dizajniran za full-frame mirrorless fotoaparate i koristi sve mogućnosti koje oni pružaju. Kao prvo, to znači smanjenje dimenzija i težine objektiva, za laku prenosivost. Kao drugo, ovaj objektiv se oslanja na ispravljanje određenih aberacija u telu fotoaparata. To znači da je fokus razvojnih inženjera bio na onim optičkim kvalitetima koji se ne mogu ispraviti unutar fotoaparata.

Svestranost i fleksibilnost ovog objektiva manifestuje se na svakom koraku. Dva prstena omogućuju manualnu kontrolu fokusa, odnosno otvora blende. Prsten za otvor blende može da se stavi u automatski položaj, a tu je i prekidač za promenu vrste fokusiranja. Senilo objektiva od aluminijumske legure pruža izvanrednu zaštitu kada ne koristite praktični dodatni magnetizovani poklopac. Spoj mounta poseduje strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje. Uz težinu od samo 295 grama, koristi veličinu filtera od 55 mm, a minimalna fokusna udaljenost je samo 50 cm. Sve navedeno čini ga izvanrednim izborom za portrete, close-upove, fotografisanje događaja ili venčanja.

Optička izvrsnost bez kompromisa

Kako bi se mogla isporučiti vrhunska rezolucija za moderne mirrorless senzore fotoaparata, optika koju koristi SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary projektovana je bez kompromisa. Korišćena je najsavremenija optička tehnologija i čak 5 SLD (specijalnih niskodisperzionih) elemenata. Oni pomažu da se suzbije aksijalna hromatska aberaciju, za maksimalnu jasnoću i oštrinu te vernost boja. Visokoprecizno sočivo staklenog odliva pruža visoku rezoluciju i predivan bokeh efekt. Zahvaljujući kratkoj minimalnoj fokusnoj udaljenosti i vrhunskoj oštrini, moguća je i close-up fotografija u makro stilu.

Tih i brz koračni motor deo je sistema automatskog fokusiranja. Zahvaljujući tome, može se efikasno koristiti i za fotografije i snimanje videa. Snimatelji će uživati u istoj onoj obradi metalnih delova koju SIGMA koristi za svoju prestižnu filmografsku CINE liniju. Robusnost i zaštitu ključnih delova pruža metalno senilo objektiva, kao i magnetzovani poklopac otvora za brzo stavljanje i skidanje. Tu je i zaštita od prašine i zapljuskivanja na spoju mounta sa fotoaparatom.

Ovaj objektiv se može naručiti za E-mount i L-mount. Njegov maksimalni prečnik od 64 mm i veličina filtera od 55 mm identični su kao i kod druga dva objektiva iz I serije: 24mm F3.5 DG DN Contemporary te 45mm F2.8 DG DN Contemporary. Idealan trio, zar ne?

Additional information

Žižna daljina

Otvor blende

Mount

,