fbpx

Objektivi

Zumirajte objektiv do 100 mm ili više i stisnite prekidač „CONV“. To će da omogući da se konverter prilagodi bez oštećenja zadnjeg dela objektiva. Više pojedinosti potražite u uputstvu za uporabu.
U ponudi imamo niz objektiva u Four Thirds stilu. Više detalja potražite na našem katalogu proizvoda.
Makro objektivi su oni koji se mogu fokusirati neobično blizu, pružajući velike odnose reprodukcije (npr. 1:3, 1:2, 1:1, itd.) Sigma nudi više objektiva s makro mogućnostima od drugih proizvođača objektiva ili fotoaparata. Izbor objektiva zavisi o tome za šta planirate da ih koristite. Kraći objektivi, 50 mm i 105 mm, pružaju veće mogućnosti (odnos reprodukcije) (1:1 bez dodatne opreme) i kraće radne udaljenosti. Oni su pogodni za fotografisanje malih predmeta ili životinja koje miruju, kao i za reprodukciju raznih drugih štampanih materijala. 105 mm f/2,8 EX Macro objektiv, uz to, može biti koristan za portrete. Duži makro objektivi, kao što je 180mm f3.5 EX APO Macro, mogu da omoguće još veću radnu udaljenost, a istovremeno i reprodukciju do 1:1. Veće radne udaljenosti korisne su pri fotografisanju živih subjekata koji se mogu uplašiti i pobeći (kao što su sitne životinja), posebno ako im se približavate. Sigma nudi nekoliko objektiva za zumiranje (npr. 70-300mm F4-5.6 DG Macro) koji kombinuju odnose reprodukcije do 1:2 uz praktičnost i svestranost zoom objektiva. Oni mogu da budu od neprocenjive važnosti za uobičajenu fotografiju, uključujući ekstremne krupne planove, a da pri tome ne trebate da nosite više od jednog objektiva sa sobom.
HSM označava Hyper Sonic Motor. To je novi tip motora koji se koristi u nekim novijim objektivima tvrtke Sigma. Tehnologija koja se koristi slična je onoj koja se koristi u nekim objektivima drugih proizvođača fotoaparata. Prednosti HSM sistema su: gotovo potpuno tiha funkcija automatskog fokusiranja, vrlo brza funkcija automatskog izoštravanja. Sigma je jedini nezavisni proizvođač objektiva koji nudi objektiv s ovom tehnologijom. Imamo više HSM objektiva za Canon i Sigma AF kamere, a imamo i nekoliko HSM objektiva za Nikon AF fotoaparate (N55, N65, N70, N75, N80, N90, N90S, F100, F4s, F5, D1, D1X , D1H, D100 i D70).
Kod konvencionalnog automatskog fokusiranja, autofokus se pokreće elektromagnetnom silom motora s jednosmernom strujom, zupčanika i vratila. Međutim, ultrazvučna oscilatorna energija koja upravlja HSM objektivom stvara pogon s velikim obrtnim momentom. Budući da ovaj motor nema reduktora, ima mnogo bržu pokretljivost i zaustavljanje u poređenju sa DC-objektivima. HSM sistem, dostupan u odabranim modelima, ima praktično tihu funkciju automatskog izoštravanja, vrlo brzi autofokus i "full-time" ručno fokusiranje, pri čemu AF može da se privremeno premosti bez potpunog isključivanja AF načina.
Svi podaci, uključujući i one koji su podešeni u servisnom centru, biće resetovani i objektiv će biti vraćen u inicijalno stanje.  
Celi raspon Sigma objektiva kompatibilan je sa SD kamerama, uključujući DC i DG objektive. Samo se pobrinite da kupite i Sigma SA priključak, jer ostali nisu kompatibilni.
Sigma više ne proizvodi objektive za većinu fotoaparata s ručnim fokusom. Međutim, u nekim slučajevima (npr. Nikon i Pentax), AF objektivi se mogu koristiti za ručno fokusiranje na fotoaparatima s ručnim izoštravanjem.
Sigma je 2013. godine predstavila liniju objektiva Global Vision zajedno s USB dockom - dodatkom koji se prodaje posebno i omogućava da podesite AF bilo kojeg Global Vision objektiva. Spajanjem USB kabla na računar, SIGMA USB DOCK omogućava fotografima ažuriranje firmwarea objektiva i podešavanje različitih parametara, kao što je fokus. Podešavanje se obrađuje pomoću posebnog softvera (SIGMA Optimization Pro). AF brzina, podešavanje fokusa i funkcija OS takođe se mogu prilagoditi za sportske objektive.
Sve naše senke za objektiv tačno su usklađene sa objektivom uz koji se isporučuju.