fbpx

FAQs

Frequently Asked Questions


Sve Sigma proizvode, objektive, fotoaparate i bliceve proizvodi isključivo Sigma u sopstvenoj fabrici u regiji Aizu u Japanu. Nijedan proizvod tvrtke Sigma Corporation - objektiv, fotoaparat ili blic - nije proizveden izvan Japana. Danas je to vrlo neuobičajeno, jer većina firmi ima barem deo svojih proizvoda proizvedenih izvan Japana zbog troškova.
U ponudi imamo niz objektiva u Four Thirds stilu. Više detalja potražite na našem katalogu proizvoda.
Svakim proizvodom će se rukovati u skladu s njihovim specifikacijama. Na primer, kod 17-70mm F2.8-4 DC Macro, Canonov priključak treba promeniti u Sony i u tom slučaju mount će biti non-OS s drugačijim preklopnim delom.
Celi raspon Sigma objektiva kompatibilan je sa SD kamerama, uključujući DC i DG objektive. Samo se pobrinite da kupite i Sigma SA priključak, jer ostali nisu kompatibilni.
Sigma je 2013. godine predstavila liniju objektiva Global Vision zajedno s USB dockom - dodatkom koji se prodaje posebno i omogućava da podesite AF bilo kojeg Global Vision objektiva. Spajanjem USB kabla na računar, SIGMA USB DOCK omogućava fotografima ažuriranje firmwarea objektiva i podešavanje različitih parametara, kao što je fokus. Podešavanje se obrađuje pomoću posebnog softvera (SIGMA Optimization Pro). AF brzina, podešavanje fokusa i funkcija OS takođe se mogu prilagoditi za sportske objektive.
Sve naše senke za objektiv tačno su usklađene sa objektivom uz koji se isporučuju.
Možete, dokle god je objektiv sa zatraženim mountom bio dostupan kao Sigmin proizvod.
Zumirajte objektiv do 100 mm ili više i stisnite prekidač „CONV“. To će da omogući da se konverter prilagodi bez oštećenja zadnjeg dela objektiva. Više pojedinosti potražite u uputstvu za uporabu.
Najbolji način je da kontaktirate svog ovlašćenog prodavca i oni će da vam pomognu u slanju proizvoda na servisiranje. Druga mogućnost je da se neposredno obratite svom servisnom centru koji je naveden na garantnom listu, a koji ste dobili s objektivom. Više informacija možete da pronađete na našim internet stranicama. Tamo ćete da pronađete adrese servisnih centara i druge potrebne informacije.
Svi podaci, uključujući i one koji su podešeni u servisnom centru, biće resetovani i objektiv će biti vraćen u inicijalno stanje.