fbpx

Najnovije informacije o Sigminom projektu razvoja Foveon senzora

Foveon X3 senzor
Category: Novosti Tags: , ,

Najnovije informacije o Sigminom projektu razvoja Foveon senzora

Stižu nam nove vesti o dugo iščekivanom full-frame fotoaparatu s Foveon X3 senzorom. Nakon što je prošle godine SIGMA objavila da neće uspeti da ostvari plan isporuke ovog jedinstvenog fotoaparata, izvršni direktor Sigme, Kazuto Jamaki, obratio se javnosti s novom porukom. To je jedinstveni korak u transparentnosti, ali i jasan znak da SIGMA ne odustaje pred preprekama. Najveći nezavisni svetski proizvođač objektiva tako i dalje ostaje posvećen razvoju ovog revolucionarnog senzora. On bi trebao da pruži do sada neviđene performanse na tržištu i nastavi tradiciju korišćenja Foveon senzora u SIGMA fotoaparatima.

Pismo g. Jamakija o razvoju full-frame Foveon X3 senzora

Celoviti prevod pisma g. Jamakija donosimo u nastavku:

“Poštovani SIGMA kupci,

pre svega, veliko hvala na vašoj stalnoj podršci i interesu za naše proizvode. U februaru 2020. objavili smo odluku o ponovnom pokretanju planova za full frame fotoaparat s Foveon X3 senzorom, počevši od razvoja nove senzorske tehnologije. Od tada nismo mogli da podelimo nikakve informacije u vezi sa ovim projektom i želeo bih da vas ovom kratkom porukom obavestim o situaciji.

Kao što je prethodno objavljeno, zaustavili smo razvoj projekta nakon što senzor na kome smo radili nije mogao da uđe u masovnu proizvodnju zbog kritične mane. Zbog toga smo, takođe, raskinuli ugovor sa proizvođačem senzora sa kojim smo sarađivali. Nadalje, utvrdili smo da bi izvorne specifikacije senzora otežale razvoj proizvoda koji bi udovoljio visokim standardima nas i naših kupaca, te smo, u skladu sa time, odlučili da se vratimo na početak.

Zahvalnost na trajnoj podršci SIGMA kupaca

Trenutno smo u potpunosti uključeni u istraživanje i razvoj projekta, pod vodstvom naše glavne kancelarije, i proveravamo specifikacije kako bismo bili sigurni da ćemo moći da zadovoljimo očekivanja stavljena pred ovaj projekt. Iako još nismo počeli sa razvojem tela fotoaparata, nastavićemo da činimo sve da stvorimo fotoaparat u koji bismo imali potpuno poverenje.

Želio bih da izrazim iskrenu zahvalnost na trajnoj i snažnoj podršci koju ste nam iskazali. Svi naši zaposlenici, uključujući i mene, i dalje daju sve od sebe kako bi razvili nove i izvanredne fotografske tehnologije. Zahvaljujemo na strpljenju i razumevanju.

Kazuto Jamaki,

Glavni izvršni direktor, SIGMA Corporation”

Video poruku g. Jamakija možete pogledati dole:

Share this post