18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Svestrani standardni zoom objektiv za APS-C mirrorless fotoaparate, izuzetno kompaktnih dimenzija i vrhunskog kvaliteta slike.

 • zoom raspon ekvivalentan 27-75 mm na full-frame telima
 • 13 elemenata u 10 grupa, uz tri posebna asferična sočiva za smanjenje težine
 • unutrašnji sistem fokusiranja
 • brz i precizan autofokus s koračnim motorom
 • dijafragma sa 7 oštrica
 • minimalizuje flare i ghosting
 • mount otporan na prašinu i zapljuskivanje
 • Super-Multi Layer premaz
 • uključeno senilo objektiva
 • veličina filtera: 55 mm
 • dostupan za E-mount, L-mount i X-mount
 • težina: 290 g (za L-mount)

Description

Bez komplikacija, bez suvišne težine, bez kompromisa. Najnovija SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je kompaktni, standardni zoom sa svetlim otvorom blende. Prirodno se nameće kao prvi izbor za sve vlasnike APS-C mirrorless fotoaparata – proverite zašto!

Velik otvor blende za više mogućnosti

Crop-sensor fotoaparati često dolaze sa standardnim kit zoom objektivima, koji nemaju velik otvor blende niti pružaju odgovarajuću kvalitetu slike kroz čitav zoom raspon. SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, za razliku od kit objektiva, nudi svetli F2.8 otvor blende kroz čitav standardni raspon, ekvivalentan onome od 27 mm to 75 mm na full-frame telima. Uz njega je lako postići zamućene pozadine, što je idealno za atraktivne portrete ili close-upove.

Bokeh efekt je pritom uglađen i privlačan, tako da ništa ne ometa pažnju sa subjekta. Vrhunski kvalitet slike postignut je korišćenjem tri visokoprecizna asferična elementa uz minimalizovanje ukupnog broja elemenata i bez suvišne težine. Ujedno, koristi korekcije unutar kamere za uklanjanje optičkih nesavršenosti, kao što su distorzije ili vinjetiranje. Sve to zahvaljuje najsavremenijem optičkom dizajnu i tehnologijama koji se koriste u izradi SIGMA objektiva u japanskoj regiji Aizu.

Idealan za APS-C mirrorless fotoaparate

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je izuzetno kompaktan, što ga čini idealnim za svakodnevno korišćenje. U trenutku predstavljanja, najmanji je APS-C F2.8 zoom objektiv sa autofokusom na tržištu! Maksimalni prečnik iznosi 65,4 mm, dužina 74,5 mm, a težina samo 290g (za L-mount). Kako bi održala težinu ovako niskom, SIGMA je konstruisala telo objektiva od pažljivo odabranih materijala.

Termalno stabilni kompozit (TSC) korišćen je za spoljni deo objektiva, sa termalnim svojstvima sličnim aluminijumu. To garantuje stabilne performanse i realizaciju u širokom temperaturnom rasponu. U unutrašnjoj strukturi korišćeni su metalni delovi, kako bi mehanizmi i spojevi mogli da budu što tanji i čvršći te kako bi mogli podneti sve izazove čestog korišćenja. Sve ga to čini dovoljno kompaktnim i robusnim za APS-C mirrorless tela, tako da ćete ga lako moći koristiti i stabilizovati iz ruke te poneti gde god pošli.

Svestranost joj je drugo ime: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Zahvaljujući brzom i gotovo nečujnom autofokusu, SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary izvanredno se prilagođava čitavom nizu zadataka, kao što je fotografisanje u tihim okruženjima, snimanje videa ili sportista u pokretu. To je postignuto uz pomoć koračnog motora kao pokretača autofokusa. Minimalna fokusna udaljenost objektiva je samo 12,1 cm, a maksimalno uvećanje 1:2.8, tako da je primenjiv i kod close-upova ili makro fotografije. S malim fotoaparatom kao što je SIGMA fp (i korišćenje crop načina rada), čitav setup teži samo 712 grama. Lako će stati u gotovo svaku fotografsku torbu, i biti izvanredna pratnja na vašoj sledećoj avanturi!

Ako ste vlogger, snimate iz ruke ili uz pomoć gimbala, ili želite lak setup za teško dostupne lokacije, ne tražite dalje! Ovaj standardni zoom osmislili smo posebno za vas.

Additional information

Žižna daljina

Otvor blende

Mount

, ,