fp L

Najnoviji član čudesne SIGMA fp serije!

Otkrijte vrhunske performanse u izuzetno kompaktnom kućištu i istražite svoj kreativni izražaj bez ograničenja.

Težina: 427g

Dimenzije: 112.6×69.9×45.3mm

Senzor: CMOS 35mm Bayer 61 MP s pozadinskim osvetljenjem

Autofokus: hibridni, s pomakom faze i detekcijom kontrasta

Podržava punjenje preko USB-C kabela.

Description

Zato što verujemo da je fotoaparat mnogo više od zadovoljenja potrebe za fotografisanjem, već obogaćenje života i mogućnost izražavanja vaših kreativnih potencijala: revolucionarna SIGMA fp L.

Ostvarenje obećanja SIGMA fp serije

Najnovija SIGMA fp L dio je SIGMA fp serije, koju je pokrenula originalna SIGMA fp, predstavljena 2019. godine. Najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svetu postao je omiljen među onima koji cene izuzetnu fleksibilnost, svestranost i lakoću prenošenja. Nova SIGMA fp serija pruža tri obećanja. Prvo, ovi full-frame fotoaparati biće toliko kompaktni da gotovo mogu da stanu u džep. Drugo, izuzetnu skalabilnost i mogućnost prilagođavanja najrazličitijim setupovima. Od jednostavnog prilagođavanja za vrhunsku web kameru, samo s USB-C kabelom, preko fotografisanja putovanja ili portretne fotografije, do profesionalnog snimateljskog setupa. Različiti dodaci su dostupni da je prilagodite u šta god poželite. I treće, jednostavnost i uglađenost korišćenja. Promenite kompletne postavke iz CINE u STILL preko jednog jedinog prekidača, i iskoristite svaki trenutak!

SIGMA fp L: za velike trenutke

SIGMA fp L svojim izuzetnim dizajnom otvara neslućene mogućnosti. U nju je ugrađen najmoderniji full-frame CMOS Bayer senzor s pozadinskim osvetljenjem, koji se odlikuje sa čak 61 MP rezolucije. To je više nego kod bilo kog SIGMA fotoaparata do sada! Vrlo fini detalji i izražene boje dolaze bez lažnih artefakata, zahvaljujući niskopropusnom optičkom filteru (OLPF). Zahvaljujući tako moćnom senzoru, SIGMA fp L omogućava i crop zoom funkcionalnost. Njome možete da snimate ili fotografišete u HD rezoluciji uz čak peterostruki (5x) zoom, bez digitalnog poboljšanja slike. Promenite kadar jednostavnim pomakom prstiju na ekranu! Dodatnu širinu u izražavanju pruža izbor između čak sedam različitih dimenzija slike kod fotografisanja.

Svojim naprednim i uglađenim hibridnim autofokusom pruža još veću brzinu i preciznost snimanja. Naime, uz kontrastni autofokus, koristi se i najsavremeniji autofokus s pomakom faze (phase-detect AF). On je isto učinkovit kod snimanja fotografija, kao i kod videoprodukcije. Pouzdanost rada obezbeđuje veliki pasivni hladnjak od magnezijuma, kao i potpuno elektronski zatvarač, koji minimizuje trešenje uređaja i povećava trajnost.

SIGMA fp L omogućava i čuvanje te deljenje postavki fotografije putem QR koda. Njegovim kreiranjem možete da podelite svoje omiljene postavke ili učitate postavke popularnih fotografa. Tu su i novi načini boje: DUOTONE menja boje na fotografiji u efektni, dvobojni gradijent. Powder Blue ostavlja svetao, providan i čist utisak. Oni se pridružuju drugim, već dostupnim načinima boje kao što je to popularni Teal and Orange. Tu je i dobro poznata funkcija Cinemagraph: hibrid između fotografije i videozapisa u obliku animiranih GIF-ova u kojima se delovi fotografija nastavljaju kretati. Posebnost SIGMA fp serije je što se oni mogu kreirati u samom fotoaparatu.

Maksimalna prilagodljivost uz širok izbor dodataka i objektiva

SIGMA fp L po prvi put nudi i punjenje preko USB-C kabela za dugotrajno i bezbrižno korišćenje. To znači da je možete spojiti sa svojim powerbankom kad snimate u eksterijeru, ili na računar kad je priključite kao web kameru, i tako imati dodatnu fleksibilnost korišćenja.

Nadalje, uz postojeći LVF-11 viewfinder, svoj kadar možete da pregledate i uz najnoviji, kompaktni elektronski EVF-11 viewfinder. Tu su i ostali dodaci, poput različitih gripova, baznih ploča, adaptera i konektora, koji se mogu koristiti s čitavom SIGMA fp serijom.

SIGMA fp L koristi L-mount objektive, iz L-mount alijanse razvijene s Panasonicom i Leicom. Uz prednosti koje donose full-frame objektivi za mirrorless, kompatibilna je s Mount Converterom MC-21 i MC-31 za SA mount, EF mount i CINE objektive, kao i 11 DG DN, 3 DC DN te 11 L-mount DG objektiva za DSLR fotoaparate. Sve zajedno, možete koristiti ukupno 67 različitih SIGMA objektiva! Time se može prilagoditi svakoj situaciji u kojoj poželite da je koristite.

Additional information

Mount

You may also like…