fbpx

Uzbudljive vesti za početak proleća!

SIGMA fp L
Category: Novosti Tags: , , ,

Uzbudljive vesti za početak proleća!

Uzbudljive vesti za početak proleća! Porodica SIGMA fp je proširena novim članom: stigla nam je nova SIGMA fp L. Nakon što je SIGMA fp postala najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svetu, unapređena značajnim firmware ažuriranjem prošle godine, na ovim temeljima sazdana je i SIGMA fp L. U ova dva fotoaparata su utelovljene sve karakteristike revolucionarne SIGMA fp serije.

SIGMA fp serija: izgrađena na tri važna obećanja

Nova SIGMA fp serija tako pruža tri obećanja. Prvo, ovi full-frame fotoaparati biće toliko kompaktni da gotovo mogu da stanu u džep, i trenutno su najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparati na svetu. Zahvaljujući tome, lako su prenosivi i omogućavuju korišćenje u svakoj situaciji.

Drugo, ova serija obećava izuzetnu skalabilnost. Prilagođava se najrazličitijim okruženjima i potrebama: bilo to fotografisanje na putovanju, portretna fotografija, web streaming ili deo čitavog setupa za profesionalno snimanje filmova. Uz pomoć niza adaptera, prilagođava se vintage objektivima isto kao i objektivima različitih proizvođača. Bez njih, koristi sve prednosti moćnih i kompaktnih objektiva unutar mirrorless L-mount alijanse. Lako se uparuje i sa različitim eksternim dodacima, poput snimača zvuka, stabilizatora (gimbala) ili monitora.

I treće obećanje: svestranost SIGMA fp serije uvek će biti uglađena, lagana za korišćenje. Izmena između snimanja fotografija i videa odvija se vrlo jednostavno. Pomakom CINE/STILL prekidača ne menja se samo način rada, već se učitavaju i sve prethodno definisane postavke tog načina. Tako možete u hipu iskoristiti svaku priliku koja vam se pruži!

Ova tri obećanja pružaju garanciju različitim kreativcima, od putnika i pustolova, preko fotografa, dizajnera ili marketinških agencija, pa sve do profesionalnih filmografa, da sada dobijaju neverovatnu fleksibilnost u istraživanju svog vizualnog iskaza. SIGMA fp serija demokratizuje kreativnost: omogućava je kuda god da krenete.

Kvartet novosti koje donosi SIGMA fp L

SIGMA fp L donosi i kvartet novosti, koji otvara neslućene mogućnosti. Prva od njih je ugrađeni full-frame Bayer senzor koji se odlikuje sa čak 61 MP rezolucije. To je više nego kod bilo kog SIGMA fotoaparata pre nje! Vrlo fini detalji i izražene boje dolaze bez lažnih artefakata boje, zahvaljujući niskopropusnom optičkom filteru (OLPF). Dalje, zahvaljujući tako moćnom senzoru, SIGMA fp L omogućava i crop zoom funkcionalnost. Njome možete da snimate ili fotografišete u HD rezoluciji uz čak peterostruki (5x) zoom, bez digitalnog poboljšanja slike. Promenite kadar jednostavnim pomakom prstiju!

Novost je i hibridni autofokus: uz kontrastni autofokus, koristi se i najsavremeniji autofokus sa pomakom faze (phase-detect AF). Zahvaljujući tome, autofokus je brz, uglađen i precizan u praćenju subjekata u pokretu, nezavisno od toga da li snimate fotografije ili video. Na kraju, SIGMA fp L nudi i punjenje preko USB-C kabela za dugotrajno i bezbrižno korišćenje. To znači da je možete spojiti sa svojim powerbankom kad snimate u eksterijeru, ili na računar kada je priključite kao web kameru, i tako imati dodatnu fleksibilnost korišćenja.

Nove funkcionalnosti i dodaci za čitavu SIGMA fp seriju

Dobre vesti ovde ne prestaju! Novi dodaci i funkcionalnosti će, posle predstavljanja, biti dostupni za čitavu SIGMA fp seriju. Tako ćemo profitirati od:

  • EVF-11 elektronskog viewfindera
  • deljenja i čuvanja podataka o postavkama preko QR koda
  • novih načina boje za nove mogućnosti izražavanja: DUOTONE i Powder Blue.

Uz postojeći LVF-11 viewfinder, EVF-11 je nova, kompaktna mogućnost pregleda kadra koja pruža razlučivost od 3,68 miliona tačaka. Zahvaljujući masi od samo 114 grama, uparen s telom SIGMA fp ili fp L fotoaparata, čitav setup ne prelazi pola kilograma. Čitava SIGMA fp serija ostaje kompatibilna s Mount Converterom MC-21 i MC-31 za SA mount, EF mount i CINE objektive, kao i 11 DG DN, 3 DC DN te 11 L-mount DG objektiva za DSLR fotoaparate. Sve zajedno, možete koristiti ukupno 67 različitih SIGMA objektiva!

SIGMA fp L omogućava i čuvanje i deljenje postavki fotografije putem QR koda. Na taj način možete lako podeliti svoje omiljene postavke ili učitati postavke popularnih fotografa na svoju Sigmu! Tu su i novi načini boje: DUOTONE menja boje na fotografiji u efektni, dvobojni gradijent. Powder Blue ostavlja svetli, providan i čist utisak. Oni se pridružuju drugim, već dostupnim načinima boje kao što je to popularni Teal and Orange.

Ove funkcionalnosti biće dostupne od početka za SIGMA fp L fotoaparat, a za SIGMA fp postaće dostupne lansiranjem prvog sledećeg firmware updatea (ažuriranja). O tome ćemo pravovremeno da obavijestimo sve naše korisnike.

Kako do novog člana SIGMA porodice? Dobre vijesti: nova SIGMA fp L biće dostupna već od aprila 2021. po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 2299 EUR. Naravno, već danas možete da iskusite prednosti originalne Sigmu fp preko ovlašćenih SIGMA trgovaca i po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 1999 EUR. Pronađite je ovde!

Share this post