fbpx

Prelomna vest: stižu prvi SIGMA objektivi za X Mount!

SIGMA X Mount

Prelomna vest: stižu prvi SIGMA objektivi za X Mount!

Danas je stigla prelomna vest za sve vlasnike Fujifilm fotoaparata! Predstavljena su prva tri objektiva koja će biti dostupna za X Mount: to je poznati SIGMA APS-C trio. Njega čine SIGMA 16mm F1.4 DC DN Contemporary, SIGMA 30mm F1.4 DC DN Contemporary i SIGMA 56mm F1.4 DC DN Contemporary. A osim njih, ove godine možemo očekivati još uzbudljivih SIGMA noviteta za X Mount!

SIGMA X Mount: poznati F1.4 trio u novom ruhu

SIGMA F1.4 prime objektivi za APS-C tela izuzetno su popularna opcija za niz crop-sensor tela. Trenutno su dostupni za Canon EF-M mount, Sony E-mount, L-mount i za Micro 4/3. U slučaju X Mounta, njihova efektivna dužina uporediva s full-frame objektivima je 24, 45 i 85mm. Time Fujifilm korisnici dobijaju jednu širokougaonu, jednu standardnu i jednu telefoto opciju za svoje X Mount telo.

Zahvaljujući kvalitetnoj i pouzdanoj optici, baš kao i svetlom F1.4 maksimalnom otvoru blende, njihove mogućnosti su u skladu s najvišim standardima za nativne Fujifilm objektive. Kontrolni algoritam, uključujući autofokusni motor i optimizacija brzine razvijena je posebno za X Mount objektive. Uz to, ovaj trio podržava i kontinuirani autofokus (AF-C) te korekciju aberacije unutar tela fotoaparata.

Dodatne mogućnosti i noviteti u dolasku

Ovi objektivi su i vrlo kompaktni za svoje performanse pa će efikasno pokriti vrlo velik spektar potreba svakog fotografa. No, nisu jedini koje možete da očekujete! SIGMA priprema i X Mount verziju svog najnovijeg APS-C zoom objektiva, 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, koji je već osvojio brojne entuzijaste. Ovaj objektiv, koji je trenutno u razvoju, trebao bi da bude dostupan do kraja kalendarske godine.

Konačno, postojeći korisnici ovih SIGMA objektiva za druge mountove mogu da iskoriste SIGMA Mount Conversion Service, odnosno uslugu promene mounta. Na taj način mogu uživati u performansama svojih moćnih F1.4 prime objektiva iako su u međuvremenu promenili omiljeno telo fotoaparata. Ovaj SIGMA trio biće dostupan od aprila ove godine kod ovlašćenih SIGMA trgovaca. Uz produženu garanciju od 2+3 godine, možete da budete biti sigurni da će vam priuštiti mnogo nezaboravnih fotografskih doživljaja!

Share this post