fbpx

L-mount alijansa: Zajednički Leica, Panasonic i Sigma standard

Povezava L-mount
Category: Novosti Tags: , ,

L-mount alijansa: Zajednički Leica, Panasonic i Sigma standard

SIGMA sa zadovoljstvom objavljuje lansiranje Prime objektiva iz Art linije za full-frame kamere koje su kompatibilne s L-mountom. Podsećamo, Leica, Panasonic i Sigma objavili su da se osniva takozvana L-mount alijansa. Taj je zajednički standard objavljen na prošlogodišnjoj Photokini u Kelnu. Pri tome su naglasili kako zadržavaju autonomiju u razvoju proizvoda, no istovremeno stvaraju nove proizvode koji će biti kompatibilni s novim standardom.

L-mount alijansa: uticaj na ponudu objektiva

Ovi objektivi sa sistemom L-mount imaju brzi autofokus te su potpuno kompatibilni sa AF-C modom. Uz to, poseduju i in-camera stabilizaciju slike i korekciju aberacije. Ponuda će da sadržava 11 Prime objektiva za full-frame kamere iz SIGMA Art linije, koji pokrivaju veličine od 14 mm do 135 mm.

Sigmini inženjeri predano sarađuju sa inženjerima iz Leice i Panasonica kako bi dodatno unapredili L-mount standard. Sigma stalno radi na poboljšanjima kako bi se ojačala komunikacija između objektiva i tela kamere. U Sigmi smo, isto tako, svjesni da profesionalni fotografi i entuzijasti žele da isprobaju što više objektiva, zato ćemo da nastavimo nuditi objektive unutar ovog standarda.

Podsećamo, CEO Sigme, Kazuto Jamaki, nedavno je izjavio: “Korisnici su veoma dobro prihvatili L-mount sustav. Ipak, da bi L-mount objektivi imali prođu, moramo ih ponuditi što više. Raznovrsnost nam je veoma važna pa smo zato krenuli s jedanaest novih Prime objektiva iz Art linije, koji pokrivaju od 14 do 135 mm žarišne duljine.”

Share this post