fbpx

SIGMA fp: najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni je stigao!

SIGMA fp u prodaji
Category: Novosti Tags: , , , ,

SIGMA fp: najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni je stigao!

Jedno od najvećih iznenađenja godine u fotografskom svetu i verovatno najiščekivaniji fotoaparat ove jeseni je konačno tu: SIGMA fp. Najmanji i najlakši full-frame mirrorless fotoaparat na svetu je danas predstavljen u Japanu, a u nastavku ćemo da otkrijemo više detalja o ovom izuzetnom uređaju.

Kako je nastala SIGMA fp?

Izvršni direktor Sigme, Kazuto Jamaki, u nedavnom intervjuu za Cinema 5D izneo je kako je došlo do ideje za fp: “Pre otprilike tri godine napravio sam osnovni plan za Sigmu fp, koju sam i sam želeo da posedujem. Tada sam podelio tu ideju s inženjerom, nakon čega smo zajednički kreirali koncept fotoaparata.”

Tijekom razvoja, SIGMA je ispočetka preispitala koje bi mesto digitalni fotoaparat trebao da ima u našoj svakodnevici. Tako je došla do “džepnog full-frame” koncepta. Naime, stvoriti sistem koji je zaista orijentisan korisniku te može ispuniti sve zahteve fotografa i snimatelja bez obzira na okolnosti bio je veliki izazov. Na taj izazov SIGMA je odgovorila fp-om.

Ideja zvuči dobro, ali – kako to izgleda u stvarnosti?

Fotoaparat je, pre svega, izuzetno kompaktan. Ima dva načina snimanja: cine i still, koji se mogu jednostavno smenjivati putem malenog prekidača, nudeći više fleksibilnosti i slobode u korišćenju. Osim toga, SIGMA fp je otporna na prašinu i zapljuskivanje, tako da sa njom možete da se zaputite u nova, izazovna okruženja te beskompromisno tragati za najboljom fotografijom. Robusno kućište sadrži i veliki pasivni hladnjak od magnezijuma, koji se nalazi između LCD ekrana i tela fotoaparata, za optimalne performanse. Može da se koristi sa različitim SIGMA dodacima, u zavisnosti o preferiranoj nameni i stilu korisnika, te vrhunskim SIGMA objektivima.

Kreativni izražaj vlasnika može da se ostvari i kroz brojne napredne funkcije, kao što su različiti načini rada boje, na primer “Teal and Orange”, kontrola tona i fill light funkcija za precizno podešavanje svih detalja fotografije. Osim tela fotoaparata, SIGMA je odlučila da ponudi i kit s objektivom, odnosno SIGMA fp fotoaparat sa SIGMA 45mm F2.8 DG DN | Contemporary objektivom. Uz vrhunski 45mm objektiv moćićete da istražite brojne mogućnosti izražavanja koje vam omogućava SIGMA fp fotoaparat.

Kako mogu da naručim Sigmu fp?

Ah, važno pitanje! SIGMA fp može da se naruči na prodajnim mestima ovlašćenih SIGMA trgovaca. Njihov spisak po zemljama možete da pronađete ovde. Preporučena maloprodajna ciena iznosi 1.659 EUR plus PDV. Nakon što nabavite svoju novu Sigmu, ne zaboravite da je registrujete na našim stranicama i osigurate produženu garanciju od dodatne 3 godine!

Share this post