fbpx

EISA nagrada za Sigmu 14-24mm F2.8 DG DN Art

EISA nagrada
Category: Novosti Tags: ,

EISA nagrada za Sigmu 14-24mm F2.8 DG DN Art

Cenjena SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art dobila je još jedno prestižno priznanje. Nakon što je EISA nagrada u prošloj godini dodeljena Sigmi 60-600mm F4.5-6.3 DG OS HSM Sports te jednom od popularnih Big 3, 70-200mm F2.8 DG OS HSM Sports, ova organizacija za 2020./2021. Nagradila je i ovaj širokougaoni zoom. Razvijen je specijalno za full-frame mirrorless fotoaparate te dostupan za E-mount i L-mount tela.

Kako se dodeljuje prestižna EISA nagrada

EISA je organizacija koja okuplja 55 časopisa za posebne interese. Dolaze iz više od 25 evropskih zemalja te drugih zemalja kao što su SAD i Australija. Svi časopisi – članovi EISA-e okupili su se kako bi odlučili koji su proizvodi, među svima koje su analizirali u protekloj godini u svojim publikacijama, zaslužili cenjenu EISA nagradu. Šest kategorija proizvoda koje su razmatrali su: fotografija, mobilni uređaji, Hi-Fi, audio za kućne bioskope, ekrani i video za kućne bioskope i autoelektronika.

Organizatori u objavi povodom dodele nisu štedeli pohvale. Ističu: “Ovaj širokougaoni zoom velikog otvora blende za full-frame mirrorless fotoaparate pruža izvanredni kvalitet po veoma konkurentnoj ceni. Dostupan je za Sony E-mount i L-mount, za Leicu, Panasonic i SIGMA fotoaparate. Optimizirajući dizajn za mirrorless, SIGMA je kreirala objektiv koji je primetno manji i lakši od svog DSLR blizanca. Istovremeno, pruža fantastičan optički kvalitet.

Može se pohvaliti i brzim i tihim autofokusom te je otporan na različite vremenske uslove, što ga čini pogodnim za spoljne prostore. Rezultat je superioran objektiv, savršen za čitav niz subjekata, uključujući arhitekturu, pejzaže i astrofotografiju.

SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art: za najzahtevnije

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art već je dobitnik i prestižne TIPA nagrade. Ovaj ultraširoki zoom objektiv ima konstantan otvor blende od 2,8. Svojom izvanrednom rezolucijom spada u kategoriju objektiva koje nazivamo objektivi budućnosti. Izvanredno se slaže s high-end telima fotoaparata.

Jedan FLD te pet SLD staklenih elemenata odgovarajuće su raspoređeni za suzbijanje hromatske aberacije u rubu slike. Super višeslojni namaz kombinovan je sa novorazvijenim NPC (Nano poroznim premazom). Dizajniran je da bude manje osetljiv na jaku udarnu svetlost, kao što je pozadinsko osvetljenje.

Koračni motor omogućava veliku brzinu i tihi AF pogon. Fotografisanje je olakšano kod auto fokusa s detekcijom lica/očiju, ali i tokom snimanja videozapisa. AFL dugmetu na telu objektiva može se pridružiti niz funkcija sa fotoaparata, čime se omogućava brže i jednostavnije prilagođavanje u različitim situacijama. Uz to, ovaj objektiv uz produženu garanciju ima ukupno pet godina garantnog roka, što je garant Made in Aizu japanskog kvaliteta.

Share this post