fbpx

Povodom 60. godišnjice SIGMA korporacije: dva nova objektiva!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary i SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary

Povodom 60. godišnjice SIGMA korporacije: dva nova objektiva!

SIGMA ovih dana obeležava 60. godišnjicu postojanja. Tokom tog perioda SIGMA nije samo proizvela niz tehničkih inovacija i vrhunskih proizvoda, već je omogućila stvaranje mnogih vrednih uspomena svojim vernim korisnicima. Uz obeležavanje ove značajne godišnjice, SIGMA predstavlja dva nova objektiva koja obećavaju sjajne optičke performanse, kompaktnu veličinu i beskompromisni kvalitet izrade. Dva nova člana I serije su: SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary i SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary!

SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary: savršen prime objektiv za portrete

Kao deo I serije, i nova SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary nudi niz poslastica za fotografe. Tu su vrhunske optičke performanse, svetli F2.8 otvor blende, potpuno metalno telo i manualni prsten za regulaciju otvora blende. Budući da je dizajniran posebno za moderne full-frame mirrorless fotoaparate, kompaktan je, dobro izbalansiran i omogućava iskorišćavanje čak i najsnažnijih senzora visoke rezolucije.

Njegova žižna dužina nalazi se u srednjem telefoto segmentu. Ipak, ostaje izuzetno kompaktan i lak, pogodan za svakodnevno korišćenje, putovanja ili uličnu fotografiju. Potpuno je optimizovan za rad sa brzim i preciznim autofokusnim sistemima, a pruža bogat i uglađen bokeh efekt. Minimalna fokusna udaljenost je samo 50 cm, čime se može koristiti i za close-upove. Zahvaljujući razmeri reprodukcije od 1:5, moguć je i makro-stil fotografije.

Idealan za kompaktni trio I serije: 24mm, 45mm i 90mm

Sam objektiv izrađen je uz pomoć najnovije tehnologije koja uključuje čak pet specijalnih niskodisperzionih elemenata. Time se umanjuje aksijalna hromatska aberacija, koju nije moguće ispraviti unutar tela fotoaparata. Postiže se i izuzetno visoka rezolucija bez poremećaja boje. Asferično sočivo u telu objektiva dodatno pomaže kod postizanja rezolucije i predivnog bokeha. Zahvaljujući oslanjanju na optičke korekcije unutar fotoaparata, optički dizajneri mogli su da se koncentrišu samo na one vrste aberacija koje se ne mogu digitalno ispravljati. Tako je postignuta manja masa i veličina ovog objektiva.

Video entuzijastima i profesionalcima biće važan njegov autofokusni sistem sa tihim i brzim koračnim motorom. Takođe, telo objektiva sastavljeno je od metala, dok precizni aluminijumski delovi pružaju izuzetnu izdržljivost i robusnost. Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji ekskluzivnih SIGMA Cine objektiva za filmske produkcije preliveno je u standarde izrade objektiva u I seriji. Taktilnost i čvrstina prstenova i prekidača na ovom objektivu je na najvišem nivou. SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary koristi filtere veličine 55 milimetara, baš kao i SIGMA 24mm F3.5 DG DN Contemporary i SIGMA 45mm F2.8 DG DN Contemporary. To ih prirodno spaja u izuzetan set objektiva, posebno za filmografe. Zajedno teže samo 735 grama i pružaju široki, standardni i srednji telefoto ugao snimanja. Njihova fleksibilnost i kompaktnost pogodna je za one kojima je svaki gram bitan, baš kao i optički kvalitet. Sva su tri dostupna za E-mount i L-mount.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary: brz, lak i robustan širokougaoni objektiv

Kao jedan od tri F2 objektiva u SIGMA I seriji, SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary je širokougaona opcija i poslednji dodatak rastućem broju objektiva sa ovom oznakom. Baš kao i SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary, nudi vrhunske optičke performanse i beskompromisni kvalitet izrade u kompaktnom ruhu. Izrađen je specijalno za najmodernija full-frame mirrorless tela i omogućava iskorišćavanje najnaprednijih senzora visoke raščlanjivosti.

Pruža oštre i visokokontrastne fotografije od sredine pa sve do rubova. Zajedno sa svetlim F2 otvorom blende i širokim poljem, idealan je za ljubitelje noćnog neba, događaja i interijera. Kompaktne dimenzije i mala masa objektiva idealni su za svakodnevno korišćenje. Precizna izrada i taktilno rukovanje biće pravi užitak i zadovoljstvo za svakog fotografskog sladokusca.

Sjajan izbor za fotografisanje zvezdanog neba

Ovaj objektiv koristi dva specijalna niskodisperziona elementa i jedan izuzetno niskodisperzioni FLD element za suzbijanje aksijalne hromatske aberacije, što je čest izazov upravo kod objektiva sa svetlim otvorom blende. Uz to, sadrži i dva visokoprecizna asferična elementa iz SIGMA fabrike u regiji Aizu. Ovime je smanjen broj elemenata i masa objektiva bez posledica po vrhunski optički dizajn. Optički dizajneri Sigme su se pobrinuli da rezolucija objektiva bude veoma visoka i jednolika od središta do rubova slike. Suzbijena je i sagitalna koma, što će biti posebno važno za fotografisanje zvezdanog neba.

Širokougaoni objektiv svetlog otvora blende čest je izbor i video entuzijasta i profesionalaca. SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary koristi tih i brz koračni motor, izuzetno koristan i za fotografe i za snimatelje. Snimatelji će ceniti i prsten za ručnu kontrolu otvora blende, koji omogućava precizno i uglađeno rukovanje.

SIGMA 24mm F2 DG DN Contemporary, baš kao i SIGMA 90mm F2.8 DG DN Contemporary, biće dostupna krajem ovog meseca za E-mount i L-mount tela po preporučenoj ceni od 619 eura. Posebni video s predstavljanja ova dva objektiva sa direktorom korporacije SIGMA, g. Kazutom Yamakijem, možete pogledati ispod.

Share this post