fbpx

Stiže dugoočekivani tele-zum klasik: SIGMA 70-200 mm F2.8 DG DN OS Sports, remek-delo optičkih performansi, mobilnosti i funkcionalnosti

SIGMA 70-200 mm F2.8 DG DN OS Sports
Category: Novosti Tags: , ,

Stiže dugoočekivani tele-zum klasik: SIGMA 70-200 mm F2.8 DG DN OS Sports, remek-delo optičkih performansi, mobilnosti i funkcionalnosti

Sigma je još jednom podigla bar za profesionalno fotografisanje lansiranjem svog flagship objektiva, Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports serije vrhunskih performansi. Ovaj objektiv, namenjen kamerama bez ogledala sa L-mount i Sony E-mount bajonetom, otelotvoruje harmoničnu fuziju performansi, pouzdanosti i mobilnosti, štepajući zahtevne potrebe fotografa različitih disciplina. U zvaničnoj prodaji se očekuje od 07.12.2023. kod ovlašćenih partnerima.

 

Optičko majstorstvo vrhunskih tehnologija

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports predstavlja vrhunac optičkog inženjeringa i Posvećenost Sigme pružanju superiornih optičkih performansi. Velika apertura F2.8 obezbeđuje izuzetne performanse u svim opsegima zumiranja i fokusa. Sigma koristi sofisticiran dizajn i najmodnije staklene materijale, uključujući 6 FLD i 2 SLD elemenata, koji efikasno smanjuju aberacije i povećavaju jasnoću slike. Upotreba tri precizno izrađena asferska sočiva, proizvedena u Sigminoj fabrici Aizu, doprinosi izvanrednom kvalitetu slike od minimalne fokusne udaljenosti do beskonačnosti.

Novi 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports postaje drugi objektiv (posle 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS) čiji fokus pokreće ‘HLA’ ‘high response’ linearni aktuator. Objektiv se može pohvaliti brzim sistemom autofokusa (AF) koji pokreće dvostruki HLA (High-Response Linear Actuator) za brzo i precizno fokusiranje. Ovaj dizajn, sa dve fokus grupe koje se kreću u suprotnim smerovima, omogućava brz i precizan autofokus. Ovo osigurava da objektiv radi tiho, što ga čini idealnim za snimanje videa bez kompromitovanja kvaliteta zvuka.

Funkcija optičkog stabilizatora (OS2) donosi novi nivo performansi, pružajući impresivnih 7,5 koraka korektivnog efekta. Ova inovacija omogućava fotografima da slikaju oštre i stabilne slike, čak i u zahtevnim uslovima. Objektiv takođe smanjuje disanje u fokusu, obezbeđujući da promena ugla gledanja tokom premeštanja fokusa bude suptilna i prirodna, što je čini posebno dragocenom za videografe.

 

Performanse, pouzdanost i mobilnost na najvišem nivou

Posvećenost Sigme izvrsnosti je očigledna u superiornom kvalitetu građe F2.8 DN OS Sports od 70-200mm F2.8 DG. Majstori iz fabrike Aizu postigli su delikatnu ravnotežu između kvaliteta robusne građe i prenosivosti objektiva. Uprkos manjim dimenzijama i težini u poređenju sa prethodnikom, Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports održava Sigmine visoke standarde zanatstva. Struktura objektiva uključuje više materijala; magnezijum, CFRP (ugljenična vlakna ojačana plastikom) i TSC (termički stabilan kompozit), što rezultira izdržljivim, ali ipak lakim.

Konstrukcija sa mehanizmom unutrašnjeg zumiranja je praktičan potez koji obezbeđuje da dužina sočiva ostane konstantna tokom operacija zumiranja. Ova funkcija pospešuje stabilnost sočiva prilikom snimanja iz ruke i čini je odličnim izborom za upotrebu sa stabilizatorima. Otpornost na vremenske uslove je obeležje Sports linije, tako da se ovaj objektiv može pohvaliti i specifikacijama koje ga čine otpornim na vremenske prilike – štiteći ga od prašine i prskanja. Premaz protiv vode i ulja na prednjem elementu olakšava održavanje u nepovoljnim uslovima. Telo objektiva, uključujući bajonet konektor, manuelni prsten za fokus, prsten za zumiranje, prekidače, prekidač i spoljni konektor, dizajnirano je da izdrži zahtevno snimanje čak i u nepovoljnim uslovima.

 

Obilje karakteristika za podršku profesionalnim fotografima

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports nije samo objektiv; to je svestrano sredstvo za profesionalne fotografe i entuzijaste. Pored optičke i strukturne moći, zadovoljava potrebe profesionalnih fotografa sa obiljem praktičnih karakteristika. Objektiv sadrži prsten otvora blende, prvi za Sigma zum fotografske objektive, koji pruža taktilnu i intuitivnu opciju kontrole otvora. Prsten otvora se dopunjuje prekidačima za klik i zaključavanje, omogućavajući korisnicima da prilagode operaciju otvora u zavisnosti od tipa snimanja. Pored toga, funkcije prilagođavanja rada – prekidač za ograničavanje fokusa i tri AFL dugmeta koja omogućavaju fotografima da brzo i precizno kontrolišu postavke fokusa. Objektiv takođe ima novorazvijeni tronožni konektor (tripod socket), izgrađen od legure magnezijuma, koji je arca-Swiss kompatibilan što dodaje svestranost opcijama podešavanja.

Sigma 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports je remek-delo i sveobuhvatan alat koji kombinuje superiornu optiku, robustan kvalitet građe i obilje karakteristika prilagođenih zahtevnim zahtevima profesionalnih fotografa i entuzijasta. Ovo sočivo je svedočanstvo Sigmine posvećenosti inovacijama i izvrsnosti u svetu fotografije.

 

“Velika trojka” – izbor za svaku situaciju

Nova SIGMA 70-200mm F2.8 DG DN OS Sports idealno zaokružuje “veliku trojku” zum objektiva F2.8 sa konstantnim otvorom za full frame kamere bez ogledala – zajedno sa SIGMA 14-24mm F2.8 DG DN Art  i SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art.

VELIKA trojka iz SIGMA je savršen set svetlih i oštrih F2.8 objektiva s velikim otvorom blende  koja mogu da pokriju fokalne dužine od 14mm do 200mm, što znači i širokougaona, standardna i telefoto objektivi koji pokazuju maksimalne performanse u scenama koje zahtevaju snimanje u raznim uslovima i okolnostima. Bilo da idete u prirodu, fotografišete prelepe predele, hvatate  ljubav na venčanju ili brze pokrete i akciju tokom sportskog događaja – ovaj trio pokriva sve vaše potrebe.

Share this post