fbpx

Otkrijte novi širokougaoni APS-C zum za pejzaže, putovanja i video zapise

Sigma APS-C Zoom
Category: Novosti Tags: , , ,

Otkrijte novi širokougaoni APS-C zum za pejzaže, putovanja i video zapise

SIGMA je predstavila novi širokougaoni zum objektiv za APS-C kamere bez ogledala, i to kakav! To je najmanji i najlakši ultraširoki zum objektiv sa F2.8 trajnim otvorom za APS-C kamere, što će oduševiti svakoga ko istovremeno traži najbolji kvalitet slike uz izuzetnu kompaktnost. Nova SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN Contemporary dolazi u L-mount, E-mount i FUJIFILM X Mount verzijama, a u nastavku pogledajte koje nove tehnologije donosi!

 

Jedinstvene optičke osobine za maksimalnu kreativnu slobodu

Sigma 10-18mm F2.8 DC DN Contemporary pokriva atraktivnu žarišnu dužinu ekvivalentnu 15-27mm na full frame senzorima i najsličniji je još jednom kritički priznatom zumu, SIGMA 16-28mm F2.8 DG DN Contemporary. Sa svojim dometom idealno se podudara sa još jednim APS-C zumom sa F2.8 otvorom blende, a to je SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary.

Da bi postigao optimalne optičke karakteristike uz neviđenu kompaktnost, kao prvi element koristi asfernu leću sa visokom ekscentričnošću i refraktivnim indeksom. U kombinaciji sa drugim asfernim lećama i staklom s niskom disperzijom, može da postigne visoku rezoluciju uz izuzetno male dimenzije. Ukupno koristi 13 optičkih elemenata u 10 grupa.

Na fokalnu dužinu od 10mm, minimalna žarišna udaljenost je samo 11,6 cm. Tako da možete da se izuzetno približite subjektu, fotografišete impresivne close-up kadrove i pronađete neobične perspektive. Maksimalno uvećanje je 1:4.

 

Neverovatna kompaktnost i nova, jedinstvena očiju

Dužina ovog objektiva je samo 62 milimetra, a najveći prečnik tela je 72,2 milimetra. Sa težinom od samo 260 grama, SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN Contemporary je najmanji i najlakši objektiv u svojoj klasi ultraširokih F2.8 zum objektiva za APS-C kamere bez ogledala. Ovo će vam olakšati da ga ponesete na bilo koju lokaciju, putovanje ili jednostavno izbalansirate na gimbalu.

Razvijena je nova, jedinstvena vrsta senila specijalno za ovo objektiv kako bi se zauzelo što manje prostora uz istovremeno pružanje adekvatne zaštite od spoljnih uticaja. Za razliku od konvencionalnih senila, koje se stavljaju rotacijom na telo objektiva, ovo senilo se jednostavno gura na objektiv i stavlja na svoje mesto, sa sistemom opruga i ručica. Primetićete posebno veliku razliku u smanjenju prečnika objektiva prilikom korišćenja senila.

 

Idealno za putovanja, uličnu fotografiju, pejzaže i video

Širok ugao, male dimenzije, veliki otvor blende i tradicionalno visoka oštrina u SIGMA objektivima čine ovaj novitet izuzetno pogodnim za putovanja, gde je svaki gram važan, zatim ulično fotografisanje, gde vam njegova kompaktnost i F2.8 otvor blende omogućavaju da svaki trenutak uhvatite lakše, ali i pejzaže, zbog širokog ugla i visoke rezolucije.

A ako želite da snimite video? SIGMA 10-18mm F2.8 DC DN Contemporary, zbog umanjenog fokusa disanja i brzog i efikasnog auto fokusa kompatibilnog sa različitim režimima praćenja, biće odličan izbor. Pored toga, tako širok ugao gledanja je koristan kada je uključena elektronska stabilizacija slike, koja često koristi određeni crop.

Dobro je znati da robusni navoj ovog objektiva dolazi sa strukturom koja štiti od prašine i prskanja, čineći ga pogodnim za upotrebu u zahtevnim uslovima. Njegov Super Multi-Layer premaz takođe smanjuje odsjaj i ghosting za vrhunski kvalitet slike u svim okolnostima.

 

Kada će novi SIGMA biti dostupan?

Novim 10-18mm F2.8 SIGMA postojećoj grupi od četiri vrhunska objektiva za APS-C mirrorless aparate (F1.4 16mm, 23mm, 30mm i 56mm te F2.8 zum 18-50mm) pridodaje i vrhunski kompaktni zum u širokom uglu. Biće dostupan za porudžbinu od kraja oktobra 2023. godine kod ovlašćenih SIGMA trgovaca , po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 700 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

 

Share this post