20mm F2 DG DN Contemporary

Ultraširoki prime objektiv vrhunske kvalitete izrade i svetlog F2 otvora blende:

– potpuno metalna konstrukcija

– 13 elemenata u 11 grupa

– minimalna fokusna udaljenost od 22 cm

– veličina prednjeg filtera: 62mm

– dužina objektiva: 72,4mm

– brzi i tihi koračni AF motor

– Super Multi-Layer premaz i nano porozni premaz (NPC)

– prsten za ručno fokusiranje

– prsten za ručnu promenu otvora blende

– AF/MF prekidač

– dijafragma sa 9 oštrica za mekan i zaokružen bokeh

– dizajn koji minimalizuje flare i ghosting

– magnetizovani poklopac objektiva i dodatno senilo od metala.

Description

Premium niz kompaktnih objektiva poznatih kao I serija (I series) od sada nudi i ultra široki ugao: za to je zaslužna nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary. U skladu s filozofijom I serije, njeno kućište je potpuno izrađeno od metala, vrhunske izrade i izuzetno kompaktnih dimenzija bez kompromisa sa performansama.

Otkrijte nove horizonte

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je sedmi u nizu objektiv iz I serije. Kao i ostale, i ovaj ultraširoki prime objektiv odlikuju izuzetno kompaktne dimenzije i vrhunski japanski kvalitet izrade. Posebno je dizajniran za full-frame mirrorless fotoaparate i nudi veliki otvor blende uz kompaktne dimenzije. Zahvaljujući svojoj dužini od samo 72,4mm i težini od 370 grama, stane u svaku fotografsku torbu, pa će izvrsno pristajati i najkompaktnijim telima, kao što je SIGMA fp.

Izuzetno široki ugao od 20mm biće veoma atraktivan za pejzažnu i astrofotografiju. No, može otvoriti nove horizonte i ljubiteljima ulične fotografije, portreta, venčanja i putovanja. Praktičnost i fleksibilnost ogledaju se kroz pažljivo izrađene i kalibrisane prstenove, koji omogućavaju manualnu kontrolu fokusa, odnosno otvora blende. Prsten za otvor blende može se staviti u automatski položaj, a tu je i prekidač za promenu vrste fokusiranja. Senilo objektiva od aluminijumske legure pruža izvanrednu zaštitu kad ne koristite praktični dodatni magnetizovani poklopac.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary za vrhunske rezultate

Moderni mirrorless full-frame fotoaparati visoke rezolucije zahtevaju objektive koji su je u stanju isporučiti. Zato SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary koristi čak 13 optičkih elemenata, od čega su tri visokoprecizna asferična elementa, kao i jedan SLD i jedan FLD element za suzbijanje optičkih aberacija. Rezultat je oštra i jasna slika od centra do rubova slike. Za automatsko fokusiranje koristi se tih i brz koračni motor. Zahvaljujući tome, može se efikasno koristiti i za fotografije i snimanje videa.

Snimatelji će uživati u istoj onoj obradi metalnih delova koju SIGMA koristi za svoju prestižnu filmsku CINE liniju. Imajući u vidu da je ova žižna dužina popularna kod astrofotografa, posebna pažnja je posvećena suzbijanju sagitalne kome. Zato ova SIGMA nudi preciznu reprodukciju izuzetno svetlih tačaka, kao što su zvezde na noćnom nebu. Korišćenjem tradicionalnog SIGMA Super Multi-Layer premaza i nano-poroznog premaza (NPC), minimalizovan je flare i ghosting. Izvanredan kontrast će tako krasiti čak i fotografije sa snažnim pozadinskim osvetljenjem.

Svevremenski dizajn za moderna mirrorless tela

Vrhunsku optiku kod ovog objektiva prati i izuzetna trajnost, koju pruža njegova beskompromisna izrada. Pažljivo dizajnirani prstenovi i prekidači intuitivni su za korišćenje, a funkcionalnosti se mogu prilagoditi i putem opcionog USB Docka. Ova SIGMA, baš kao i ostatak I serije, osmišljena je za duge godine korišćenja. Uz nju, kao i za druge objektive, možete iskoristiti produženu garanciju od dodatne tri godine.

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary dostupna je za E-mount i L-mount mirrorless tela. Idealno se dopunjuje sa preostala tri objektiva iz I serije sa F2 otvorom blende: 24mm F2 DG DN Contemporary, 35mm F2 DG DN Contemporary i 65mm F2 DG DN Contemporary. Odaberite svoju kombinaciju i uživajte u fleksibilnosti, ergonomiji i svevremenskom dizajnu koji pružaju!

Additional information

Mount

,

Otvor blende

Žižna daljina