fbpx

Novi, nenadmašivi SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art
Category: Novosti Tags: , ,

Novi, nenadmašivi SIGMA makro objektiv: 105mm F2.8 DG DN Art

Stigle su uzbudljive novosti iz japanske regije Aizu! Nakon što je prošlog meseca predstavljen novi, vrhunski portretni objektiv za full-frame mirrorless fotoaparate – SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art – jesen donosi novi hit!

Novi, ultimativni makro objektiv – jer ste Vi to tražili

Jedna od retkih dobrih stvari u ovoj godini bila je što smo, boraveći više u prirodi, više otkrivali lepotu predmeta, cveća i životinja u našoj neposrednoj blizini. Tako su nastale neke neverovatne makro fotografije. Situacija nas je potaknula da pronađemo radost u fotografisanju svakodnevice. SIGMA je, uvidevši snažnu potražnju za naprednim makro objektivima, a posebno 105mm F2.8 MACRO EX DG OS HSM, odlučila da odgovori na potrebe korisnika. Novi SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art, dizajniran ekskluzivno za full-frame mirrorless fotoaparate, podiže letvicu do sasvim novog nivoa.

Najsavremeniji optički dizajn, na osnovu koga je nastao 105mm F2.8 DG DN MACRO Art, obezbeđuje izuzetnu oštrinu slike na svim udaljenostima od subjekta: od ekstremnih close-upova sve do beskonačnosti. Uz to, poseban je naglasak stavljen na korekciju longitudinalnih hromatskih aberacija, koje se ne mogu ispraviti u samom fotoaparatu. Superiorni optički dizajn nudi izuzetno detaljno renderisanje i vernost boja.

Prirodan bokeh efekt te minimiziran ghosting i flare

Jedan od prioriteta u izradi nove Sigme 105mm F2.8 DG DN MACRO Art bio je prirodan i privlačan bokeh efekt, koji je karakterističan za srednji telefoto domet. Velika količina periferne svetlosti pomaže u stvaranju predivnih bokeh krugova, dok prirodan bokeh efekt u pozadini, kao i spreda, uvećava slobodu fotografske ekspresije. Kad se (uz L-mount objektive) koristi sa najnovijim SIGMA telekonverterima TC-1411 (1,4x) i TC-2011 (2,0x), omogućuje makro fotografisanje uz još veće uvećanje te jednaku minimalnu radnu udaljenost (29,5 centimetara).

Ovaj objektiv efikasno minimalizuje flare i ghosting, što je rigorozno testirano od najranije faze razvoja. Tako možete biti sigurni da će se dobro ponašati i u situacijama sa snažnim pozadinskim osvetljenjem. Optimizovan je za najsavremenije funkcionalnosti mirrorless fotoaparata, poput AF detekcije očiju i lica, a pokreće ga snažan hipersonični motor (HSM) za vrlo precizan i tih autofokus. Vrhunski kvalitet izrade garantuje napredna tehnologija proizvodnje u japanskoj regiji Aizu, gde nastaju svi SIGMA objektivi.

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art: ostvarite svoju umetničku viziju

SIGMA 105mm F2.8 DG DN MACRO Art odlikuje i vrhunska ergonomija i kontrola postavki, kako biste mogli u potpunosti da ostvarite svoju umetničku viziju. Na telu objektiva nalazi se prekidač limitatora fokusa, kao i AFL dugme, kome se mogu pridružiti različite funkcije preko samog fotoaparata. Prsten za otvor blende ima i dodatni prekidač za uključivanje ili isključivanje prepoznatljivog klika, koji se javlja kod okretanja prstena. Sam prsten se može i zaključati na određenoj poziciji, tako da možete sprečiti njegovo slučajno pomicanje.

Objektiv karakteriše i struktura otporna na prašinu i zapljuskivanje, čime ga možete koristiti u prirodi, interijerima ili najrazličitijim zahtevnim uslovima. Tu su i premazi koji odbijaju ulje i vodu, kao i ugrađeno senilo objektiva. Prsteni i prekidači su izuzetno robusni te pružaju adekvatnu povratnu informaciju, kako biste bili sigurni pri njihovom rukovanju. Lakoća korišćenja, prilagodljivost i kvalitet izrade čine Sigmu 105mm F2.8 DG DN MACRO Art izvrsnim izborom za entuzijaste i profesionalce koji žele da pomaknu granice svog kreativnog izražavanja. Pratite nas za više informacija o njegovoj ceni i dostupnosti!

Preporučena maloprodajna cena Sigme 105mm F2.8 DG DN MACRO Art je 620,00 EUR, ili oko 72.900 RSD bez PDV-a. S PDV-om je 732,00 EUR ili oko 86.100 RSD. Cena se može promeniti u zavisnosti od kretanja kursa i promocija prodavača. Prodaja zvanično počinje 23. oktobra 2020. Za više informacija, pogledajte našu mrežu ovlašćenih prodajnih predstavnika.

Share this post