fbpx

Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je stigla! Pogledajte šta donosi.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je stigla! Pogledajte šta donosi.

Uzbudljive i neočekivane vesti stigle su iz regije Aizu! SIGMA je predstavila novi, standardni zoom objektiv za full-frame mirrorless fotoaparate. SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary odlikuje izuzetna kompaktnost i mala težina. Sa druge strane, zahvaljujući tome što je zasnovana na prestižnoj 24-70mm F2.8 DG DN Art, nudi beskompromisne optičke performanse i profesionalne rezultate. Biće omiljeni izbor avanturista, putnika, ljubitelja prirode i svih onih koji traže svestrani, a mali objektiv.

Idealan za putnike: lagan i kompaktan objektiv za svaku priliku

Iako nova SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary počinje tek od 28 mm, za razliku od 24 mm na uporedivom Art objektivu, to je omogućilo značajno smanjenje njenih dimenzija. Tako je dugačka tek nešto više od 10 centimetara, a teži manje od 500 grama. S njom je moguće koristiti i prednji filter popularnog prečnika od 67 mm. Zahvaljujući jednostavnijoj strukturi protiv prašine i zapljuskivanja, manjim tipkama te jednom laganom elementu za fokusiranje, ova je SIGMA najmanji objektiv u klasi standardnih zoomova sa stalnim F2.8 otvorom blende. Staće u svaku, pa i najmanju foto torbu!

Kad se koristi sa kompaktnim fotoaparatima, kao što je SIGMA fp, moguće je postići ukupnu težinu celog sistema od samo 890 grama. Filmografi i jutjuberi zapaziće da je ova kombinacija idealna za korišćenje s gimbalima. Sa druge strane, kompaktnost nije imala posledice na video performanse: brzi i tihi koračni motor pruža efikasno i gotovo bešumno autofokusiranje.

SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary: izvanredаn optički kvalitet na Art temeljima

Malo tehničkih detalja: optički dizajn najnovije Sigme zasniva se na najboljem. U svetu standardnih zoomova to je SIGMA 24-70mm F2.8 DG DN Art. Napredna optika uključuje tri asferična, dva FLD i dva SLD elementa. Nova SIGMA tako efikasno koriguje aksijalnu hromatsku i aberaciju sagitalne kome. Ove aberacije se, naime, ne mogu ispraviti unutar tela fotoaparata. Zahvaljujući tome, fotografije snimljene ovim objektivom biće oštre od centra do rubova.

Korišćenje ovakvog optičkog dizajna koji sprečava ghosting, kao i Super Multi-Layer premaza i nano poroznog premaza (Nano Porous Coating), znači da će flare biti dobro kontrolisan. Zato će fotografije biti visokog kontrasta čak i u uslovima snažnog pozadinskog osvetljenja. Premaz koji odbija vodu i ulja na prednjem delu tela objektiva omogućavae da objektiv nesmetano koristite u različitim uslovima.

Besprekorni kvalitet izrade: tajna je u detaljima

Kako bi postigla kompaktnost i malu težinu, SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary koristi lagane materijale. No, to ne znači da je bilo kompromisa po pitanju kvaliteta izrade. Zahvaljujući termalno stabilnom kompozitu (TSC), metalni i nemetalni delovi skladno funkcionišu čak i tokom ekstremnih promena temperature. Najsavremenija tehnologija izrade svih delova, s naglaskom na fokusne i zoom prstene, kao i rigorozna kontrola kvaliteta, pružaju vrhunsko iskustvo korišćenja.

Ako koristite moderne L-mount ili E-mount full-frame mirrorless fotoaparate i želite kompaktan i svestran objektiv vrhunskih performansi, SIGMA 28-70mm F2.8 DG DN Contemporary je vaš izbor!

Share this post