fbpx

Kompaktni zoom koji nećete skidati s fotoaparata: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary
Category: Novosti Tags: , , ,

Kompaktni zoom koji nećete skidati s fotoaparata: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Ako ste možda pomislili da je SIGMA lansiranjem niza vrhunskih prime i zoom objektiva za full-frame mirrorless fotoaparate zanemarila svoje APS-C (crop sensor) korisnike, najnovija 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary će vas potpuno razuveriti! Ovaj kompaktni, standardni zoom sa svetlim otvorom blende biće prvi izbor za sve vlasnike APS-C mirrorless fotoaparata. Bez komplikacija, bez suvišne težine, bez kompromisa. Proverite šta sve nudi nova SIGMA!

Veliki otvor blende i vrhunski kvalitet slike

Crop-sensor fotoaparati često dolaze sa standardnim kit zoom objektivima, koji nemaju veliki otvor blende niti pružaju odgovarajući kvalitet slike kroz čitav zoom raspon. No, mogućnost korišćenja samo jednog objektiva za čitav niz situacija vrlo je primamljiva zbog svoje praktičnosti, kako za entuzijaste, tako i za profesionalce. SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary, za razliku od kit objektiva, nudi svetli F2.8 otvor blende kroz čitav standardni raspon, ekvivalentan onom od 27 mm do 75 mm na full-frame telima. Uz njega je lako postići zamućene pozadine, što je idealno za atraktivne portrete ili close-upove.

Bokeh efekt je pritom uglađen i privlačan, tako da ništa ne ometa pažnju sa subjekta. Vrhunski kvalitet slike postignut je korišćenjem tri visokoprecizna asferična elementa uz minimalizovanje ukupnog broja elemenata i bez suvišne težine. Zahvaljujući iskorišćavanju korekcija unutar kamere, mogu se ukloniti i optičke nesavršenosti, kao što su distorzije ili vinjetiranje. Ovo je bilo moguće ostvariti zahvaljujući najsavremenijem optičkom dizajnu i tehnologijama kojima se proizvode SIGMA objektivi u japanskoj regiji Aizu.

Idealan za mirrorless fotoaparate

SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary je izuzetno kompaktan objektiv, što ga čini idealnim za svakodnevno korišćenje. Radi se o trenutno najmanjem među APS-C F2.8 zoom objektivima s autofokusom na tržištu! Maksimalni prečnik iznosi 65,4 mm, dužina 74,5 mm, a težina samo 290g (za L-mount). Kako bi održala težinu ovako niskom, SIGMA je proizvela telo objektiva od pažljivo odabranih materijala.

Termalno stabilni kompozit (TSC) korišćen je za soljni deo objektiva, a svojstva su mu slična aluminijumu. To garantuje stabilne performanse i realizaciju u širokom temperaturnom rasponu. U unutrašnjoj strukturi korišćeni su metalni delovi, kako bi mehanizmi i spojevi mogli biti što tanji i čvršći i podneti sve izazove čestog korišćenja.

Svestranost joj je drugo ime: SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary

Zahvaljujući brzom i gotovo nečujnom autofokusu, SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN Contemporary izuzetno se prilagođava čitavom nizu zadataka, kao što je fotografisanje u tihim okruženjima, snimanje videa ili sportskih događaja. To je postignuto uz pomoć koračnog motora kao aktuatora autofokusa. Ovako mali objektiv lako se može koristiti i kod snimanja iz ruke, vlogginga ili postaviti na gimbal.

Minimalna fokusna udaljenost objektiva je samo 12,1 cm, a maksimalno uvećanje 1:2.8, tako da je primenjiv i kod close-upova ili makro fotografije. S malim fotoaparatom kao što je SIGMA fp (i korištenje crop načina rada), čitav setup teži samo 712 grama. Lako će stati u gotovo svaku fotografsku torbu, i biti izuzetna pratnja na vašoj sledećoj avanturi!

Objektiv će se moći naručiti za E-mount i L-mount fotoaparate već krajem oktobra, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 499 EUR. Video sa predstavljanja, koji je predvodio harizmatični izvršni direktor Sigme, g. Kazuto Jamaki, možete pogledati odmah ispod.

Share this post