fbpx

SIGMA najavljuje: stižu tri APS-C prime objektiva za Nikon Z Mount mirrorless fotoaparate!

SIGMA Z Mount objektivi

SIGMA najavljuje: stižu tri APS-C prime objektiva za Nikon Z Mount mirrorless fotoaparate!

Velike vesti iz japanske regije Aizu! Naime, SIGMA je objavila da će njen poznati APS-C prime trio objektiva sa svetlim F1.4 otvorom blende uskoro biti dostupan i za Nikon Z Mount mirrorless fotoaparate.

Svestrani F1.4 sustav objektiva

Ovaj provereni APS-C prime trio, uz brz i efikasan autofokus, podržava i kontinuirani autofokus (AF-C) i korekcije aberacija unutar tela fotoaparata. Kvalitet izrade, ergonomija i kompaktnost su na visokom nivou s obzirom na vrhunske optičke performanse.

Sastavljen je od sledećih objektiva:

Do sada je bio dostupan za 5 različitih sistema:

  • Sony E-mount
  • L-Mount za Leica, Panasonic i SIGMA tela
  • Micro Four Thirds za Panasonic i Olympus tela
  • Canon EF-M mount
  • Fujifilm X Mount.

Njima se sada pridružuje i šesta opcija, Nikon Z Mount, i to za mirrorless fotoaparate s APS-C veličinom senzora. Vrlo veliki F1.4 otvor blende čini ih primenjivim u najzahtevnijim uslovima, kao što su slabije osvetljene scene, a ujedno omogućava predivan bokeh efekt. Uz to, efektivna žižna dužina od 24, 45 i 84 mm odgovara najtraženijim širokougaonim, standardnim i kratkim telefoto dužinama. Tako možete imati po jedan prime objektiv u foto torbi za svaku priliku!

Kad će biti dostupni SIGMA Z Mount objektivi?

Ono što trenutno znamo jeste da će ova tri objektiva biti predstavljena uskoro, kao i da će biti pušteni u prodaju istovremeno.

Za njih će, kao i za sve ostale SIGMA objektive, biti dostupna i mogućnost besplatne produžene garancije od dodatne tri godine (ukupno pet), uz registraciju objektiva. Više o produženoj garanciji pronađite ovde.

O datumu puštanja u prodaju i drugim detaljima vezanim uz ove SIGMA Z Mount objektive izvestićemo vas uskoro!

Share this post