fbpx

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: otkrijte nove horizonte

SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary: otkrijte nove horizonte

I serija je dobila novu perspektivu! Naime, njen novi član je ultraširokougaona SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary. To je četvrta dostupna dužina u ovoj seriji koju odlikuje veliki F2 otvor blende, uz postojeće 24mm, 35mm i 65mm. Time se proširuju horizonti za sve ljubitelje pejzaža, širokougaonih portreta, arhitekturalne ili fotografije venčanja. Nova SIGMA će biti dostupna u verzijama za E-mount i L-mount mirrorless fotoaparate.

Besprekorni kvalitet izrade

Kao i ostatak I serije, SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary je potpuno izrađena od metalne legure. Naglasak nije samo na trajnosti i izdržljivosti, već i na ergonomiji. Svaki detalj na telu objektiva pomno je promišljen kako bi se unapredio osećaj korišćenja. Prsteni za otvor blende i fokusni prsten koriste tehnologiju prestižnih SIGMA CINE objektiva i višestruko su testirani da bi pružili optimalnu taktilnost.

Sam objektiv, usprkos tome, težak je samo 370 grama, a dugačak tek 72,4 mm. To ga čini vrlo pogodnim za svakodnevnu potrebu i dovoljno laganim čak i za vrlo kompaktna full-frame tela, kao što je SIGMA fp. Uz njega dolazi i potpuno metalno senilo objektiva, a moguće je koristiti i praktični metalni poklopac, baš kao i na većini drugih objektiva iz I serije. Područje kod spoja objektiva sa telom fotoaparata ima strukturu otpornu na prašinu i zapljuskivanje.

Vrhunske optičke performanse

Nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary stvorena je da pruži najviši nivo optičkih performansi čak i pri maksimalnom otvoru blende, i to od centra slike do periferije. Zato koristi čak tri visokoprecizna asferična elementa, kao i jedan SLD i jedan FLD element za suzbijanje optičkih aberacija. Rezultat? Oštra i jasna slika čak i na krajnjim rubovima okvira.

Imajući u vidu da će objektiv ove žižne daljine biti popularan kod astrofotografa, fokus je bio na suzbijanju sagitalne kome. Nju je, osim toga, veoma teško naknadno ispraviti tokom obrade. Zato ova SIGMA nudi preciznu reprodukciju vrlo svetlih tačaka, kao što su zvezde na noćnom nebu. Korišćenjem tradicionalnog SIGMA Super Multi-Layer premaza i nano-poroznog premaza, minimalizovan je flare i ghosting. Time je fotografisanje subjekata sa pozadinskim svetlom uveliko olakšano, bez posledica po kontrast.

Kome je namenjena nova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary i kako je nabaviti?

Nova SIGMA s ultraširokim uglom namenjena je svima koji žele drugačiju perspektivu u sopstvenoj fotografiji, a istovremeno ne žele kompromis po pitanju kvaliteta izrade. Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama i maloj težini, idealna je za putovanja, venčanja, pejzaže, astrofotografiju i portrete sa drugačijom perspektivom. Potpuno metalna konstrukcija garantuje trajnost kroz mnoge godine korišćenja, prepoznatljiv premium izgled I serije i besprekoran imidž. Idealno se uparuje sa različitim mirrorless L-mount i E-mount telima visoke rezolucije.

Ako već posedujete neki od objektiva iz I serije, ova SIGMA 20mm F2 DG DN Contemporary biće izvanredan dodatak postojećim prime objektivima, kao što su 35mm F2 DG DN Contemporary i 65mm F2 DG DN Contemporary. U prodaji će se naći krajem februara po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 699,00 EUR. Preporučujemo da pogledate video sa predstavljanja ispod ovog članka, u kome će vaš voditelj biti izvršni direktor Sigme, g. Kazuto Yamaki.

Share this post