fbpx

Prvi i jedini 10x ultra telefoto zoom za mirrorless fotoaparate je stigao!

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports
Category: Novosti Tags: ,

Prvi i jedini 10x ultra telefoto zoom za mirrorless fotoaparate je stigao!

Ljubitelji fotografisanja prirode, divljih životinja i sporta, pažnja! SIGMA je pripremila moćni objektiv koji će vam omogućiti da zabeležite neverovatne trenutke uz pomoć novog, prvog i jedinog 10x ultra telefoto zoom mirrorless objektiva na svetu. Proverite šta vam donosi SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports!

Prvi i jedini 10x ultra telefoto mirrorless zoom

Nova SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports je moćni ultra telefoto zoom objektiv dizajniran posebno za full-frame mirrorless fotoaparate i s jedinstvenom deseterostrukom žižnom dužinom: od standardnog 60 mm polja pa sve do ekstremnog telefoto 600 mm ruba. Takva fleksibilnost omogućava da brzo i efikasno promenite scenu koju želite obuhvatiti i pruža neverovatnu kreativnu slobodu.

Novorazvijeni linearni motor HLA (High-response Linear Actuator) zaslužan je za izuetno brz i precizan autofokus, ključan za fotografisanje subjekata koji se brzo kreću, poput životinja, vozila ili sportista u akciji. Kod ovako raskošnog zoom raspona, jako je važno stabilizovati sliku: zato će novi “OS2” algoritam, koji pruža 7 koraka stabilizacije na širokom i 6 koraka na telefoto kraju biti od velike koristi.

SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports: jedan objektiv za sve

Fotografisanje prirode, vozila ili sportskih događaja zahteva prilagodljivost i otpornost na različite uslove. Zato je SIGMA 60-600mm F4.5-6.3 DG DN OS Sports opremljena zoom mehanizmom sa dvostrukim rukovanjem: bilo putem zoom prstena ili izvlačenjem i uvlačenjem objektiva (Dual Action Zoom). Struktura objektiva otporna je na prašinu i zapljuskivanje, čime se može koristiti i kod izazovnijih vremenskih prilika.

Na samom objektivu smešten je niz dugmadi i prekidača koji omogućuju brzu aktivaciju ključnih funkcionalnosti. Čak tri AFL dugmeta mogu se, u zavisnosti od modela tela fotoaparata, prilagoditi potrebama korisnika. Tu je i dugme za zaključavanje zoom mehanizma, prekidač za promenu načina fokusiranja, limitator fokusa, prekidač za rad optičkog stabilizatora i prekidač za prilagođeni način rada. Sve to omogućava da na licu mesta odaberete onaj sklop funkcionalnosti koji vam je potreban za realizaciju vaše kreativne ideje.

Vrhunski materijali i tehnologije

Stabilne i visoke optičke performanse kroz čitav zoom raspon bile su izuzetno važne u razvoju ovog objektiva. Zato je optički dizajn prilagođen kako bi suzbio neželjene pojave, kao što su hromatske aberacije koje se mogu javljati na telefoto dužinama. Čak 27 elemenata u 19 grupa brine se za optimalni kvalitet slike, baš kao i korišćenje legura magnezijuma, karbonski ojačane plastike i termalno stabilnog kompozita (TSC) za robusnost i smanjenje težine.

Minimalna fokusna udaljenost je 45 cm na širokom rubu raspona. Istovremeno, maksimalno uvećanje od 1:2,4 pri 200 mm omogućava snimanje makro fotografija, što pruža dodatnu fleksibilnost. Inteligentna optička stabilizacija u OS2 načinu rada, uparena sa senzorom ubrzanja koji detektuje smer pomeranja, omogućava stabilne fotografije i kod panninga, što je posebno korisno u sportskoj fotografiji.

Ovaj objektiv je opremljen i robusnim priključkom za tripod TS-121, a kompatibilan je i sa telekonverterima TC-1411 i TC-2011 (za L-mount). Biće dostupan za E-mount i L-mount mirrorless fotoaparate u drugoj polovini februara, kod ovlašćenih SIGMA trgovaca po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 2.349 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Share this post