fbpx

SIGMA fp: pogledajte šta donosi najnoviji firmware update 3.0

SIGMA fp u prodaji
Category: Novosti Tags: , , , , ,

SIGMA fp: pogledajte šta donosi najnoviji firmware update 3.0

Kao što je najavljeno pri predstavljanju sestrinskog modela SIGMA fp L, i SIGMA fp će dobiti firmware update s brojnim unapređenjima koji će ovu kameru učiniti još privlačnijim izborom. Prošlogodišnji firmware update 2.0 doneo je brojne nove video mogućnosti, a update 3.0 donosi neke važne funkcije već prisutne na sestrinskoj SIGMA fp L kameri.

Kompatibilnost sa SIGMA EVF-11 elektronskim viewfinderom

Najnoviji SIGMA EVF-11 je elektronski viewfinder ekskluzivno kreiran za SIGMA fp seriju. Sa svojim tražilom od 3,68 miliona piksela i mogućnošću prilagođavanja ugla od 0 do 90 stepeni, pruža izuzetnu vidljivost i detalje. I dok je na početku bio dostupan za SIGMA fp L kameru, sada se može priključiti i na Sigmu fp.

Potrebe korisnika bile su na prvom mestu kod dizajna ovog viewfindera. Na primer, na bočnoj strani se nalazi priključak za slušalice, preko koga se može nadzirati zvuk za vreme snimanja videa. Dizajniran je tako da ne ometa pristup priključku za mikrofon. Uz to, s njim možete istovremeno da koristite i spoljni mikrofon i slušalice. Ujedno, može da se koristi i USB priključak za spoljnji SSD disk.

Novi “Powder Blue” i “Duotone” načini boje i deljenje postavki preko QR koda

Nakon popularnog Teal&Orange video načina boje, s novim firmware updateom SIGMA fp dobija i dva nova! Oni dodatno proširuju njene kreativne mogućnosti. Powder Blue način donosi osećaj jasnoće i svetla uz osvežavajuće nijanse plave. Duotone, s druge strane, pretvara boje na fotografiji u upečatljiv dvobojni gradijent. Time postiže snažan grafički izgled, poput plakata.

Dalje, od sada se postavke kamere mogu sačuvati i u obliku QR koda. Tako možete učitati, deliti i raspolagati različitim postavkama na brz i jednostavan način. Posebno zanimljivo može da bude biti deljenje postavki preko QR koda na društvenim mrežama ili web stranicama. Fotografi ili video kreativci ovim putem mogu da pokažu kako su došli do određenog snimka, ali i koristiti ove postavke kod pružanja edukacija u fotografskim ili snimateljskim školama.

Napredniji autofokus, bolji kvalitet JPEG-ova i više kontrole

Od ostalih poboljšanja koja dolaze, tu je napredniji autofokus koji donosi veću stabilnost. Poboljšan je i kvalitet fotografija u JPEG formatu. Dodata je jedinstvena “Quick Focus Frame Shift” funkcija, a prilagođenim tipkama na kameri se od sada može pridružiti veći broj različitih funkcija. Funkcija “Flicker Control” je dodatno unapređena, a tu je i “Custom Frame” opcija za prilagođeni okvir u vodiču za okvire (“Frame Guide”).

Ovaj firmware update će biti dostupan za sve SIGMA fp korisnike od 3. juna 2021. godine. Moći ćete da ga preuzmete na globalnim web stranicama SIGMA korporacije, a link će biti dostupan i na sigma-foto web stranici koju uređuje Solus, ovlašćeni SIGMA distributer. Ovime će najmanja i najlakša full-frame mirrorless kamera dobiti dodatnu draž. SIGMA uloženim trudom tako iznova potvrđuje koliko joj je stalo do optimalnog iskustva svojih korisnika.

Share this post