fbpx

Dobitnici SIGMA Winter Wonderland konkursa: pogledajte naše laureate!

dobitnici SIGMA Winter Wonderland
Category: Novosti Tags: , ,

Dobitnici SIGMA Winter Wonderland konkursa: pogledajte naše laureate!

Ove zime možda nije bilo mnogo snežnih radosti, ali smo zato naučili kako da iskažemo blizinu drugima, čak i u najtežim trenucima te, kako svedoče vaše fotografije, ponovo otkrili prirodne lepote. Želeći da pružimo dodatni podsticaj da zabeležite ove trenutke, za koje smo sigurni da ćete ih prepričavati sledećim generacijama, pokrenuli smo konkurs “SIGMA Winter Wonderland”. U njemu ste mogli da prikažete sve čari ovog neverovatnog godišnjeg doba, ali i da osvojite neke od naših sjajnih nagrada. Glavna među njima bila je kraljica među full-frame mirrorless fotoaparatima: SIGMA fp.

Sve zimske čari: pokazali ste nam zašto je ovo doba tako posebno

Pravila učešća u nagradnom konkursu bila su jednostavna. Najvažnije je bilo biti kreativan sa svojim SIGMA fotoaparatom ili objektivom, te objaviti svoje inspirativne radove na Instagramu s hashtagom #sigmawinterwonderland. Pokazali ste nam zašto je ovo godišnje doba tako posebno. Osećali smo se mnogo bliži svima koji koriste SIGMA objektive i fotoaparate. Proveli smo mnoge lepe trenutke uživajući u vašim radovima!

U uži izbor za nagradu ušle su fotografije koje su prikupile više od 100 srca (lajkova) na Instagram objavi, odnosno 50 u SIGMA Inspiration Facebook grupi. Pratili smo samo objave objavljene do isteka konkursa, koga smo produžili do 10. januara. Napominjemo kako, u skladu sa pravilima, nismo mogli uzeti u obzir:

  • objave sa više fotografija;
  • objave datirane pre 1. decembra 2020;
  • objave koje nismo mogli da povežemo sa temom konkursa (koje nisu imale bar jedan zimski motiv).

Naš stručni žiri je bio sastavljen od priznatih fotografa i umetnika: Goran Jović, Urška Košir, Petar Sabol i Jovana Rikalo te jednog člana iz redova našeg distributera. Pomno su pregledali sve pristigle radove: pred njima je bio zahtevni zadatak odabira najboljih, prvenstveno po opštem kvalitetu fotografije. Među brojnim pristiglim radovima, naposletku su se složili oko tri koja su na njih ostavila najveći utisak.

Dobitnici SIGMA Winter Wonderland konkursa

Pobednik konkursa dobija Ugovor o saradnji za SIGMA Ambasadora, kao i spomenutu glavnu nagradu, najlakši i najmanji full-frame mirrorless fotoaparat na svetu – SIGMA fp. Vole ga putnici, ulični fotografi, fotonovinari i nezavisni filmadžije, ali je i zaljubljenici u napredne mogućnosti i vrhunski dizajn. Nedavni firmware update s intrigantnim opcijama poput kreiranja cinemagraphova unutar fotoaparata ili snimanje ProRes Raw i BlackMagic Raw preko HDMI-a samo je povećao njegovu atraktivnost. Više o njemu saznajte ovde.

Pobedničku fotografiju, snimljenu klasičnom pedeseticom SIGMA 50mm F1.4 DG HSM Art, možete pogledati ovde:

dobitnici SIGMA Winter Wonderland

Drugoplasirani pejzaž snimljen novom Sigmom 100-400mm F5-6.3 DG DN Contemporary je, isto tako, očarao brojnu publiku:

dobitnici SIGMA Winter Wonderland

Treću nagradu osvojila su polarna svetla daleke Norveške, snimljena Sigmom 14mm F1.8 DG HSM Art, i uz pomoć njene svetle F1.8 blende:

Ovaj put smo izuzetno dodelili i još jednu, dodatnu nagradu publike za fotografiju koja je osvojila najveći broj vaših lajkova. Neobičnu i kreativnu šumsku perspektivu uz Sigmu 24mm F1.4 DG HSM Art, pogledajte ovde:

Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u našem konkursu! Pratite nas za više informacija o novim nagradnim konkursima, a ako vas u međuvremenu zanima objava vaše fotografije ili priče na SIGMA Adria kanalima ili sigma-foto stranicama, javite nam se ovde.
Čestitamo dobitnicima!

Share this post