fbpx

Pobednici SIGMA Spring Spectrum nagradnog konkursa

SIGMA Spring Spectrum
Category: Novosti Tags: , ,

Pobednici SIGMA Spring Spectrum nagradnog konkursa

Stiglo nam je dugo, toplo leto! I to nakon promenjivog i šarolikog proleća, u kome smo imali prilike da iskusimo sav spektar mena: od aprilskog snega do uzavrelog juna. U tom periodu ste mogli da učestvujete u našem prigodnom nagradnom konkursu, pokažete sve radosti ovog godišnjeg doba i osvojite vredne nagrade. Glavna među njima bila je vrhunska cine kamera, SIGMA fp. Proverite koji su bili kriterijumi i ko su pobednici SIGMA Spring Spectrum konkursa!

Širok spektar pristiglih radova i težak zadatak za žiri

Pravila učešća bila su jednostavna, kako bismo omogućili što većem broju SIGMA entuzijasta i profesionalaca da u njemu učestvuju. Najvažnije je bilo biti kreativan sa SIGMA fotoaparatom ili objektivom i objaviti svoje inspirativne radove na Instagramu s hashtagom #SigmaSpringSpectrum. Bili smo oduševljeni mnoštvom objavljenih radova, i bio je pravi izazov izabrati najbolje!

Podsećamo, u uži izbor mogle su da uđu fotografije koje su bile objavljene tokom trajanja konkursa, odnosno od 15. maja do 21. juna. Ujedno, fotografije su morale prikupiti više od 100 srca na Instagram objavi. Napominjemo kako, u skladu sa pravilima, nismo mogli uzeti u obzir:

  • objave sa više fotografija;
  • objave koje su objavljene pre 15. maja 2021, ili posle 21. juna 2021;
  • objave koje nismo mogli da povežemo sa temom konkursa (koje nisu imale bar jedan prolećni motiv);
  • objave koje nisu prikupile potreban broj srca (lajkova) do zaključno 25. juna 2021.

Naš stručni žiri bio je sastavljen od priznatih fotografa i umetnika, među kojima su Goran Jović, Uroš Podlogar i Jovana Rikalo, te stručnjaka iz redova Solusa, ovlašćenog SIGMA distributera. Pomno su pregledali sve pristigle radove. To je značilo jednu vrstu glavobolje: odabrati najbolje između tolikih izvanrednih radova! Prvenstveni kriterijum je bio opšti kvalitet fotografije. Naposletku, složili su se oko tri koja su na njih ostavila najjači utisak.

Pobednici SIGMA Spring Spectrum konkursa

Pobedniku konkursa pripao je Ugovor o saradnji za SIGMA Ambasadora, uz već spomenutu glavnu nagradu, najlakšu i najmanju full-frame mirrorless kameru na svetu – SIGMA fp. Deo fleksibilne i moćne SIGMA fp serije, omiljena je među nezavisnim filmadžijama, putnicima, fotonovinarima i svim zaljubljenicima u vrhunski dizajn. Stalna ažuriranja firmwarea garantuju kontinuiranu vrednost i relevantnost. Najnoviji među njima, update 3.0, doneo je kompatibilnost sa elektronskim viewfinderom EVF-11, nove načine boje, poboljšani autofokus i brojne druge prednosti koje možete pregledati ovde.

SIGMA fp ide u ruke autora poznatog pod nadimkom sedmogjula10, koji je za ovaj nesvakidašnji, ali upečatljiv ulični portret iskoristio moćni novi SIGMA 85mm F1.4 DG DN Art. Pobedničku fotografiju pogledajte ovde:

SIGMA Spring Spectrum

Drugo mesto osvojio je sanjivi portret snimljen klasičnom tridesetpeticom SIGMA 35mm F1.4 DG HSM Art:

Pobednici SIGMA Spring Spectrum

Trećeplasirana fotografija istu je tridesetpeticu iskoristila u sasvim drugačijem okruženju, i pokazala neponovljivi alpski mir prošaran drvenim kućicama i četinarima na platnu od dolomitnih stena:

Pobednici SIGMA Spring Spectrum

Zahvaljujemo svima koji su učestvovali u našem konkursu! Pratite nas za više informacija o novim nagradnim konkursima, a ako vas u međuvremenu zanima objava vaše fotografije ili priče na SIGMA Adria kanalima ili sigma-foto stranicama, rado ćemo razmotriti vaše radove ovde.

Čestitamo dobitnicima!

Share this post